Οι μεγαλύτερες ιστορίες του Πουκέτ από την περασμένη εβδομάδα: Η φάλαινα του Μπράιντ βρέθηκε νεκρή, επιτρέπονται αυτοκίνητα στο λόφο Πατόνγκ και πολλά άλλα

Γεια σας, αναγνώστες και υποστηρικτές του Phuket Express!

Ακολουθεί η εβδομαδιαία μας εκπομπή στην οποία επισημαίνουμε τις κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην περιοχή μας στο Πουκέτ, από την περασμένη εβδομάδα. Ο αριθμός των ιστοριών διαφέρει από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Αυτά επιλέγονται και επιμελούνται από τη συντακτική μας ομάδα και έχουν σχεδιαστεί για να μπορούν οι αναγνώστες μας να ενημερώνονται γρήγορα για σημαντικές ιστορίες που μπορεί να έχουν χάσει. Δημοσιεύουμε πολλές ιστορίες καθημερινά και είναι εύκολο να χάσουμε τα ίχνη σημαντικών γεγονότων ή αλλαγών στην περιοχή μας. Κάνουμε εθνικές ανακεφαλαιώσεις σε ξεχωριστό άρθρο, Αυτές είναι μόνο οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην επαρχία του Πουκέτ.

Δεν έχουν ιδιαίτερη σειρά σπουδαιότητας, αλλά κατά προσέγγιση με σειρά δημοσίευσης. Αυτά είναι από τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022 έως την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες!

  1. Μια τεράστια, σπάνια φάλαινα του Μπράιντ βρέθηκε νεκρή στο νησί Ράτσα, έξω από την υποπεριοχή Rawai, στην περιοχή Mueang Phuket.Αναγνωρίστηκε ως μια θηλυκή φάλαινα Bryde μήκους τουλάχιστον 13 μέτρων. Η φάλαινα ήταν νεκρή για τουλάχιστον ένα μήνα.
  2. Ένα πλαστικό ποτήρι βρέθηκε μέσα στη νεκρή φάλαινα Bryde στο Rawai του Πουκέτ.

    Η φάλαινα είχε σοβαρή αποσύνθεση και η αιτία του θανάτου της είναι ακόμα ασαφής.

  3. Καταιγιστικές πλημμύρες έπληξαν το Πουκέτ χθες το βράδυ μετά από μια σύντομη περίοδο έντονης βροχόπτωσης που προκάλεσε χάος και ζημιές.

Πολλοί κάτοικοι που ζούσαν σε σπίτια και διαμερίσματα δεν μπορούσαν να μετακινήσουν τα αυτοκίνητά τους πριν από την πλημμύρα.

Κατολίσθηση εντοπίστηκε σε δρόμο στην Καμάλα μετά από έντονη βροχόπτωση που έπληξε το Πουκέτ χθες το βράδυ και νωρίς σήμερα το πρωί.

3. Δύο Ρώσοι υπήκοοι και ένας Ταϊλανδός έχασαν τη ζωή τους μετά από σύγκρουση μεγάλης μοτοσυκλέτας, μηχανής και αυτοκινήτου ταξί στο Rawai.

Αργότερα φάνηκε το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης ότι το μεγάλο ποδήλατο που οδηγούσε με μεγάλη ταχύτητα έπεσε πάνω στο κινούμενο μικρότερο μηχανάκι και στο σταθμευμένο αυτοκίνητο ταξί.

4. Τα αυτοκίνητα επιτρέπεται πλέον να περνούν στην μερικώς κατεστραμμένη οδό Patong Hill, αλλά μόνο στη λωρίδα Patong προς Kathu.

Ο κυβερνήτης του Πουκέτ Naroong Woonciew διέταξε να επιτραπεί σε σεντάν, φορτηγά και μίνι βαν (μικρά οχήματα) να χρησιμοποιούν τον κατεστραμμένο λόφο Patong αλλά μόνο μία λωρίδα από την Patong στο Kathu από τις 4 Νοεμβρίου 2022.

5. Σύμφωνα με κορυφαίους τουριστικούς αξιωματούχους του Πουκέτ, η ρωσική αγορά ανέκαμψε έντονα πρόσφατα και αναμένεται να είναι η νούμερο ένα αγορά για το Πουκέτ για το τέταρτο τρίμηνο, που ονομάζεται επίσης υψηλή περίοδος.

6. Οι ηγέτες του τουρισμού στο Πουκέτ έχουν μιλήσει με την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης και στελέχη της αεροπορικής βιομηχανίας για να προσπαθήσουν να βρουν λύσεις για αυτό που λένε ότι είναι ακριβές πτήσεις εσωτερικού.

Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα, όπως πάντα σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Ο Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τρία χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και τις εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ ρεπόρτερ και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.