Οι μεγαλύτερες ιστορίες του Πουκέτ από την περασμένη εβδομάδα: Η χειρότερη πλημμύρα των τελευταίων 50 ετών, ο δρόμος του λόφου Patong κατέρρευσε, χάθηκαν τα Ρωσικά και πολλά άλλα

Γεια σας, αναγνώστες και υποστηρικτές του Phuket Express!

Ακολουθεί η εβδομαδιαία μας εκπομπή στην οποία επισημαίνουμε τις κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην περιοχή μας στο Πουκέτ, από την περασμένη εβδομάδα. Ο αριθμός των ιστοριών διαφέρει από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Αυτά επιλέγονται και επιμελούνται από τη συντακτική μας ομάδα και έχουν σχεδιαστεί για να μπορούν οι αναγνώστες μας να ενημερώνονται γρήγορα για σημαντικές ιστορίες που μπορεί να έχουν χάσει. Δημοσιεύουμε πολλές ιστορίες καθημερινά και είναι εύκολο να χάσουμε τα ίχνη σημαντικών γεγονότων ή αλλαγών στην περιοχή μας. Κάνουμε εθνικές ανακεφαλαιώσεις σε ξεχωριστό άρθρο, Αυτές είναι μόνο οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην επαρχία του Πουκέτ.

Δεν έχουν ιδιαίτερη σειρά σπουδαιότητας, αλλά κατά προσέγγιση με σειρά δημοσίευσης. Αυτά είναι από τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022 έως την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες!

  1. Η Παλιά Πόλη του Πουκέτ υπέστη τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 50 ετών το περασμένο Σαββατοκύριακο, δήλωσαν κάτοικοι της περιοχής στα μέσα ενημέρωσης.

Οι ντόπιοι του Πουκέτ, συμπεριλαμβανομένου του κ. Rewat Areerob, του Προέδρου της Επαρχιακής Διοίκησης του Πουκέτ (PPAO), ο οποίος είπε ότι είναι πολύ πάνω από τα πενήντα αλλά αρνήθηκε να δώσει την ακριβή ηλικία του, είπαν στο Phuket Express από τότε που γεννήθηκαν αυτή την πρόσφατη πλημμύρα στην παλιά πόλη του Πουκέτ. Η περιοχή της πόλης ήταν η χειρότερη πλημμύρα των τελευταίων 50 ετών».

2. Ένας δρόμος που οδηγεί στο λόφο Πατόνγκ στο Πουκέτ άρχισε να καταρρέει μετά από κατολίσθηση.

Οι αυτοκινητιστές που κατευθύνονται από το Kathu προς τον λόφο Patong ανέφεραν τη ζημιά στις 3:30 μ.μ. της 19ης Οκτωβρίου. Στη μία πλευρά του δρόμου, η γη άρχισε να γλιστράει, κάτι που κατέρρευσε την επιφάνεια του δρόμου και το προστατευτικό κιγκλίδωμα.

Ένας δρόμος που οδηγεί στο λόφο Patong από το Kathu στο Πουκέτ είναι τώρα προσωρινά κλειστός αφού άρχισε να καταρρέει από κατολίσθηση.

Η Τροχαία της Patong αναφέρει ότι ο δρόμος είναι προσωρινά κλειστός κοντά σε μια καμπύλη σε ένα αντλιοστάσιο νερού στο Kathu προς τον ναό Suwan Khiri Wong στην Patong, ο οποίος είναι περίπου 500 μέτρα.

Ο δρόμος Patong θα είναι έτοιμος για χρήση μετά από προσωρινές εργασίες επισκευής που θα διαρκέσουν επτά ημέρες και οι εργασίες θα ξεκινήσουν αφού σταματήσει η τρέχουσα βροχή.

Ο Διευθυντής της εθνικής οδού του Πουκέτ κ. Yutthana Pitak είπε στο Phuket Express, «Οι εργασίες επισκευής του δρόμου μπορούν να ξεκινήσουν αφού σταματήσει η βροχή. Η προσωρινή επισκευή του δρόμου θα διαρκέσει περίπου επτά ημέρες».

Από την Κυριακή ο δρόμος είναι κλειστός για όλα τα οχήματα και διατίθεται μόνο με τα πόδια. Οι δημοτικές αρχές της Πατόνγκ έχουν κανονίσει υπηρεσία μεταφοράς από την πινακίδα της πόλης Πατόνγκ – Πυροσβεστικός Σταθμός Πατόνγκ.

3. Μια άλλη κατολίσθηση σε μεγάλο δρόμο στο Πουκέτ έχει μπλοκάρει μια ολόκληρη λωρίδα στη Ρασάντα, στο Μουάνγκ Πουκέτ, γεγονός που έχει προκαλέσει κυκλοφοριακό χάος.

Η κυκλοφορία των οχημάτων καθυστερεί καθώς όλη η λωρίδα έχει αποκλειστεί από δέντρα και στύλους ηλεκτροδότησης. Στο δρόμο έχει συνδράμει η Τροχαία.

Ένα τμήμα της οδού παράκαμψης που είναι ένας από τους πολλούς σημαντικούς δρόμους στο Πουκέτ συνεχίζει να είναι κλειστό λόγω του φόβου για περισσότερες κατολισθήσεις κάτω από ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο στη βόρεια λωρίδα.

Ο κυβερνήτης του Πουκέτ Narong Woonciew επιθεώρησε την περιοχή Bypass Road για να εξετάσει πόσο επικίνδυνο είναι να προκληθούν πιθανώς περισσότερες κατολισθήσεις.

Ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο ηλικίας 30 ετών στον κύριο δρόμο παράκαμψης στην υποπεριφέρεια Rassada, Mueang Phuket πρόκειται να κατεδαφιστεί.

Θα χρειαστούν περίπου δύο εβδομάδες για να ολοκληρωθεί η κατεδάφιση.

4. Μια πολυκατοικία 32 δωματίων στην περιοχή Samkong, στην υποσυνοικία Rassada, στην περιοχή Mueang Phuket κατέρρευσε. Δεν αναφέρθηκαν θάνατοι ή σοβαροί τραυματισμοί.

Ένας από τους ενοικιαστές είπε στο Phuket Express ότι η πολυκατοικία είχε αρχίσει να καταρρέει την προηγούμενη μέρα. Υπήρχαν κάποιες σημαντικές ρωγμές που βρέθηκαν στο κτίριο κατά τη διάρκεια της ημέρας πριν το κτίριο καταρρεύσει τη νύχτα.

Διατάχθηκε κατεδάφιση για ένα διαμέρισμα που κατέρρευσε στο Samkong της Rassada.

Ο δήμαρχος Rassada κ. Nakarin Yosangrat είπε στο Phuket Express, «Έχουμε εκδώσει ένα νομικό έγγραφο στον ιδιοκτήτη για την κατεδάφιση του διαμερίσματος. Κανονικά θα δώσουμε 30 ημέρες».

5. Μια 53χρονη Ρωσίδα τουρίστρια χάθηκε από ξενοδοχείο στην περιοχή Thalang.

Η κα Elena Rusradchenko, 53, Ρωσίδα υπήκοος, έχει προβλήματα μνήμης.

Μια αγνοούμενη Ρωσίδα εθεάθη για τελευταία φορά αφού μπήκε στη θάλασσα στο Thang και άφησε τα ρούχα και τα παπούτσια της σε μια παραλία.

Από χθες ξεκίνησε έρευνα από την Αστυνομία του Σακού, την Τουριστική Αστυνομία του Πουκέτ και άλλους, τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμη κανένα σημάδι της.

Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα, όπως πάντα σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.