Οι κάτοικοι στη Ρασάντα του Πουκέτ εξακολουθούν να υποφέρουν από τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων δεκαετιών

Rassada, Πουκέτ –

Οι κάτοικοι στην υποπεριφέρεια Rassada, στην περιοχή Mueang Phuket, εξακολουθούν να υποφέρουν από τις πλημμύρες του περασμένου Σαββατοκύριακου, οι οποίες είναι οι χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 30 ετών, είπαν κάτοικοι της περιοχής στο Phuket Express.

Η προηγούμενη ιστορία μας:

Έντονη βροχόπτωση στο Πουκέτ όλη τη νύχτα και μέχρι σήμερα το πρωί προκάλεσε πλημμύρες σε πολλές περιοχές την Κυριακή (16 Οκτωβρίουth).

Χθες το βράδυ, (17 Οκτωβρίουth), διασώστες από το Kusoldharm Rescue Foundation επισκέφτηκαν κατοίκους στο Soi Pa Neang και στο Soi Samkong 1, οι οποίοι εξακολουθούν να υποφέρουν από τις πλημμύρες τρεις ημέρες μετά το τέλος της έντονης βροχόπτωσης. Η περιοχή βρίσκεται κοντά σε μια ευρύχωρη λιμνοθάλασσα όπου η στάθμη του νερού έχει ανέβει πάνω από αναχώματα.

Ογκώδεις αντλίες νερού χρησιμοποιούνται για την απομάκρυνση των πλημμυρικών υδάτων από την περιοχή. Ωστόσο, η στάθμη του νερού εξακολουθεί να είναι υψηλή, έως και 80 εκατοστά σε ορισμένες περιοχές. Λίγο νερό έχει φτάσει στο εσωτερικό των κατοικιών με αποτέλεσμα οι τοπικές αρχές να απομακρύνουν τους κατοίκους σε κοντινά καταφύγια. Στα θύματα δόθηκαν επίσης τρόφιμα, ιατρική περίθαλψη και βοήθεια.

Ο κ. Tanakorn Sangnark, κάτοικος Soi Pa Neang, είπε στο Phuket Express, «Έχω ζήσει εδώ περισσότερα από 30 χρόνια. Αυτή είναι η χειρότερη πλημμύρα όλα αυτά τα 30 χρόνια. Κανονικά, αυτή η περιοχή πλημμυρίζει πάντα όταν βρέχει, αλλά αυτή η περίοδος ήταν καταστροφική, πλημμυρίζοντας σπίτια και διαρκεί για μέρες».

Εν τω μεταξύ, Η Παλιά Πόλη του Πουκέτ υπέστη τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 50 ετών το περασμένο Σαββατοκύριακο, δήλωσαν κάτοικοι της περιοχής στα μέσα ενημέρωσης.

Ο Κυβερνήτης του Πουκέτ συνέχισε να επισκέπτεται σήμερα θύματα που εξακολουθούν να υποφέρουν από τις πλημμύρες το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.