Οι μεγαλύτερες ιστορίες του Πουκέτ από την περασμένη εβδομάδα: Σοβαρές πλημμύρες, μεθυσμένος αστυνομικός που συνελήφθη με όπλο και πολλά άλλα

Γεια σας, αναγνώστες και υποστηρικτές του Phuket Express!

Ακολουθεί η εβδομαδιαία μας εκπομπή στην οποία επισημαίνουμε τις κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην περιοχή μας στο Πουκέτ, από την περασμένη εβδομάδα. Ο αριθμός των ιστοριών διαφέρει από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Αυτά επιλέγονται και επιμελούνται από τη συντακτική μας ομάδα και έχουν σχεδιαστεί για να μπορούν οι αναγνώστες μας να ενημερώνονται γρήγορα για σημαντικές ιστορίες που μπορεί να έχουν χάσει. Δημοσιεύουμε πολλές ιστορίες καθημερινά και είναι εύκολο να χάσουμε τα ίχνη σημαντικών γεγονότων ή αλλαγών στην περιοχή μας. Κάνουμε εθνικές ανακεφαλαιώσεις σε ξεχωριστό άρθρο, Αυτές είναι μόνο οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην επαρχία του Πουκέτ.

Δεν έχουν ιδιαίτερη σειρά σπουδαιότητας, αλλά κατά προσέγγιση με σειρά δημοσίευσης. Αυτά είναι από τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022 έως την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες!

  1. Έντονη βροχόπτωση στο Πουκέτ όλη τη νύχτα και μέχρι σήμερα το πρωί προκάλεσε πλημμύρες σε πολλές περιοχές.

Πολλές περιοχές υπέφεραν από τις πλημμύρες το πρωί που παρέλυσαν πολλούς κεντρικούς δρόμους. Η βροχή συνεχίστηκε καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η έντονη βροχόπτωση για πολλές ώρες προκάλεσε κατολισθήσεις στην Καμάλα, την Πατόνγκ και την Κάθου, οι οποίες κατέστρεψαν και τους στύλους ηλεκτροδότησης.

Οι κατολισθήσεις εντοπίστηκαν στον δρόμο Kathu – Na Koh στο Kathu, στην είσοδο του Giant Hill (Khao Yak) στην Kamala και στο λόφο Patong. Η κυκλοφορία εμποδίστηκε από χώματα και μεγάλους βράχους που κατέβηκαν από κοντινούς λόφους.

2. Η Αστυνομία του Τμήματος Ειδικών Υπηρεσιών κλήθηκε αφού ένας αστυνομικός που δεν ήταν σε υπηρεσία εθεάθη να κρατά όπλο και να περιφέρεται σε ένα ιδιωτικό συγκρότημα κατοικιών στο Thalang, το οποίο χρειάστηκε εννέα ώρες για να καθαριστεί.

Βρέθηκε με ένα πιστόλι γεμάτο επτά σφαίρες και άλλες 8 σφαίρες στις τσέπες του.

Ένας αστυνομικός που δεν ήταν σε υπηρεσία και εθεάθη να κρατά όπλο και να τριγυρνά σε μια ιδιωτική κατοικία στο Thalang βρέθηκε θετικός στα ναρκωτικά.

Αυτό το περιστατικό έρχεται καθώς ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Prayut Chan-O-Cha διέταξε μια πανεθνική καταστολή των παράνομων ναρκωτικών και των παράνομων όπλων μετά από μια τραγική μαζική επίθεση στο Nong Bua Lamphu αυτόν τον μήνα.

3. Ένα βίντεο με έναν οδηγό ταξί να μαλώνει με άλλους χρήστες του δρόμου έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο οδηγός ταξί κατέβασε το τζάμι του αυτοκινήτου του προτού φωνάξει βλοσυρές και αγενείς λέξεις σε άλλους οδηγούς που δεν απομακρύνθηκαν από το δρόμο του.

Ένας οδηγός ταξί σε ένα viral βίντεο με την οργή του δρόμου παραδέχτηκε ότι πήρε μερικά χάπια μεθαμφεταμίνης πριν από έναν καυγά με τους χρήστες του δρόμου.

Ο οδηγός ταξί αντιμετωπίζει κατηγορίες για χρήση ναρκωτικών της κατηγορίας 1 και χρήση τους κατά την οδήγηση.

Ανακλήθηκε η άδεια οδήγησης ενός οδηγού ταξί, ο οποίος παραδέχτηκε ότι πήρε κάποια χάπια μεθαμφεταμίνης πριν από καυγά με χρήστες του δρόμου που καταγράφηκαν σε viral βίντεο.

Του αφαιρέθηκε η άδεια οδήγησης για οδήγηση ταξί. Δεν μπορεί να οδηγήσει κανένα ταξί για τρία χρόνια πριν από την πιθανή ανανέωση της άδειας οδήγησης ταξί.

4. Το Πουκέτ σχεδιάζει να μεταφέρει προσωρινά το Μνημείο της Ηρωίδας μετά από έργα ανακαίνισης δρόμων και περιοχών.

Η επαρχία σχεδιάζει να μεταφέρει το μνημείο στο Εθνικό Μουσείο Thalang, ενώ οι πρόγονοι της Ηρωίδας και οι ντόπιοι θέλουν να μεταφέρουν το μνημείο στον ναό Phra Nang Sang. Ωστόσο, η τελική απόφαση θα ολοκληρωθεί στο άμεσο μέλλον.

Το Τμήμα Αυτοκινητοδρόμων σχεδιάζει να κατασκευάσει μια υπόγεια διάβαση και τραμ στη διασταύρωση της προβλήτας στην περιοχή Thalang του Πουκέτ.

Το κόστος κατασκευής αναμένεται να είναι 2.36 δισεκατομμύρια μπατ. Η υπόγεια διάβαση θα έχει τρεις λωρίδες και θα περνά κάτω από το μνημείο Thao Thep Krasattri και Thao Si Sunthon για να διευκολύνει την κυκλοφορία γύρω από τη διασταύρωση Pier.

5. Το Πουκέτ αναμένει να δημιουργήσει τουλάχιστον δύο δισεκατομμύρια μπατ κατά τη διάρκεια αυτού του μακρύς τετραήμερο σαββατοκύριακο διακοπών.

Το Γραφείο Τουριστικής Αρχής του Πουκέτ δήλωσε: «Περίπου 152,691 επισκέπτες βρίσκονται στο Πουκέτ κατά τη διάρκεια αυτών των μεγάλων διακοπών. "

Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα, όπως πάντα σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.