Μια ματιά στην εβδομάδα που έρχεται στην Ταϊλάνδη: Η καταστολή της εγκληματικότητας συνεχίζεται σε εθνικό επίπεδο, οι ιδιοκτήτες μπαρ σε τουριστικές περιοχές θέλουν νόμιμο κλείσιμο στις 4 το πρωί πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο

Ταϊλάνδη-

Ακολουθεί η εβδομαδιαία μας εκπομπή στην οποία ρίχνουμε μια ματιά στις κορυφαίες ιστορίες στην Ταϊλάνδη που θα αναπτυχθούν την επόμενη εβδομάδα. Αυτό επιτρέπει στους αναγνώστες μας να ενημερωθούν γρήγορα για τα νέα και τι πρέπει να παρακολουθούν την επόμενη εβδομάδα.

Η μεγαλύτερη ιστορία αυτή τη στιγμή στην Ταϊλάνδη είναι η συνεχιζόμενη καταστολή των παράνομων ναρκωτικών και πυροβόλων όπλων σε εθνικό επίπεδο. Αυτό οφείλεται εν μέρει στον τραγικό πυροβολισμό σε έναν παιδικό σταθμό στο Nong Bua Lamphu πριν από μια εβδομάδα. Η καταστολή διατάχθηκε από τον πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης Prayut Chan-O-Cha.

Η καταστολή ξεκίνησε αφού εξέχουσες αστυνομικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των κύριων περιοχών κάλυψης της Πατάγια και του Πουκέτ, έκαναν σάρωση για τεστ ναρκωτικών. Μόλις η επιβολή του νόμου δοκιμάστηκε, άρχισαν συγκεντρώσεις και καταστολές σε όλη τη χώρα.

Μέρος της καταστολής ήταν η αυστηρή τήρηση των νόμιμων ωρών κλεισίματος των χώρων διασκέδασης και νυχτερινής διασκέδασης, συμπεριλαμβανομένων των τουριστικών ζωνών που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από αυτόν τον κλάδο.

Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και οι τουρίστες παραπονιούνται εδώ και μέρες για αυστηρό κλείσιμο, βγάζοντας χιλιάδες ανθρώπους στους δρόμους την ίδια ώρα κάθε βράδυ και προκαλώντας περισσότερα προβλήματα. Επιπλέον, με το Παγκόσμιο Κύπελλο να είναι προ των πυλών, υπάρχει κάποια σοβαρή ανησυχία εάν η καταστολή συνεχιστεί, εμποδίζοντας ουσιαστικά τους τουρίστες και τους κατοίκους να απολαμβάνουν τα καθυστερημένα παιχνίδια σε μπαρ και χώρους νυχτερινής διασκέδασης.

Η Τουριστική Αρχή της Ταϊλάνδης πιέζει για νόμιμο κλείσιμο των τεσσάρων π.μ. σε τουριστικές περιοχές εδώ και μήνες, γνωρίζοντας καλά ότι οι τουρίστες σε τουριστικές ζώνες όπως η Πατάγια και το Σαμούι δεν θέλουν να τους στείλουν στα σπίτια τους τα μεσάνυχτα ή τις 2 το πρωί. Ωστόσο, η πρόταση υποστηρίχθηκε από συντηρητικές ομάδες που ανησυχούν ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερα εγκλήματα και τροχαία ατυχήματα.

Η επόμενη ή δύο εβδομάδες θα μπορούσε να βοηθήσει πολύ για να δείξει τι επιφυλάσσει το μέλλον για αυτήν την πρόταση καθώς και πόσο καιρό θα διαρκέσει η τρέχουσα καταστολή. Όπως πάντα θα σας κρατάμε ενήμερους για την κατάσταση.

Εγγραφείτε
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.