Το αεροδρόμιο του Πουκέτ αναμένεται να είναι γεμάτο για το τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, αφού το 70 τοις εκατό των πτήσεων έχουν επιστρέψει στην κανονική λειτουργία

Πουκέτ -

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Πουκέτ αναμένεται να είναι απασχολημένο για το τέλος του τρέχοντος έτους, αφού το 70 τοις εκατό των πτήσεων επιστρέφουν στις κανονικές τους υπηρεσίες, δήλωσε ο διευθυντής του αεροδρομίου.

Ο Διευθυντής του Διεθνούς Αεροδρομίου του Πουκέτ κ. Monchai Tamod είπε στο Phuket Express το περασμένο Σαββατοκύριακο (7 Οκτωβρίουth) στην 37η επέτειο του διεθνούς αεροδρομίου του Πουκέτ, «Από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο φέτος πραγματοποιήθηκαν συνολικά 9,167 πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού με 849,406 επιβάτες ή περίπου 7,400 επιβάτες κάθε μέρα».

«Από την 1η Οκτωβρίουst υπάρχουν περίπου 10,000 επιβάτες κάθε μέρα. Στο τέλος αυτού του μήνα θα είναι η αρχή της υψηλής περιόδου για τις επαρχίες Πουκέτ και Ανταμάν. Περιμένουμε τουλάχιστον 30,000 επιβάτες κάθε μέρα. Από αυτούς τους 17,000 θα είναι επιβάτες εσωτερικού και οι 13,000 θα είναι επιβάτες εξωτερικού», εξήγησε ο κ. Monchai.

«Όταν συγκρίνουμε με την υψηλή περίοδο πριν από τρία χρόνια πριν από τον Covid-19, τώρα τουλάχιστον το 70 τοις εκατό των πτήσεων έχουν επιστρέψει σε κανονικές υπηρεσίες. Το επόμενο έτος θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 88,043 πτήσεις με περισσότερους από 13 εκατομμύρια επιβάτες. Το 2024 ο αριθμός των επιβατών αναμένεται να είναι 18 εκατομμύρια που θα είναι ο ίδιος αριθμός με το 2019», σημείωσε ο κ. Monchai.

Οι πτήσεις από την Aeroflot Airlines στη Ρωσία θα επαναληφθούν προς το Πουκέτ τον ερχόμενο Οκτώβριο.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.