Ένα άλλο περιστατικό με ταξί γίνεται viral στο Πουκέτ, καθώς η ένταση μεταξύ των διαδικτυακών ταξί εφαρμογών και των κανονικών ταξί φαίνεται να αυξάνεται

Καμάλα -

Οι άδειες οδήγησης δύο οδηγών ταξί έχουν ανασταλεί μετά από αυτό που οι αρμόδιοι αξιωματούχοι αποκαλούν «διαμάχη» στην Καμάλα μεταξύ ενός παραδοσιακού ταξί «ουράς» και ενός οδηγού ταξί για μια ηλεκτρονική αίτηση.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της επαρχίας του Πουκέτ, υποστράτηγος Sermpan Sirikong είπε στο Phuket Express, «Αυτή η ιστορία έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Μια ομάδα ντόπιων οδηγών ταξί μάλωναν και μάλωναν με μια γυναίκα οδηγό ταξί που εργαζόταν μέσω μιας εφαρμογής».

«Και οι δύο οδηγοί κλήθηκαν αργότερα να συναντηθούν με τους αξιωματικούς του γραφείου χερσαίων μεταφορών του Πουκέτ και την αστυνομία. Ένας οδηγός ταξί, η κα Naruemon, επιβλήθηκε πρόστιμο 2,000 μπατ για χρήση μιας εφαρμογής χωρίς άδεια. Η εφαρμογή που χρησιμοποίησε μπορεί να εξυπηρετηθεί μόνο σε ορισμένες περιοχές του Πουκέτ, αλλά όχι για την Καμάλα και όχι για αυτόν τον συγκεκριμένο χώρο.» Εξήγησε ο αρχηγός της αστυνομίας.

«Της αναστέλλεται η άδεια οδήγησης για 30 ημέρες. Όσο για τον τοπικό οδηγό ταξί κ. Wilart, η άδεια οδήγησης του αναστέλλεται επίσης για 30 ημέρες. Ο κ. Wilart συμφώνησε να πληρώσει 5,000 μπατ για τη ζημιά στο αυτοκίνητο της κυρίας Naruemon που παραδέχτηκε ότι έκανε». δήλωσε ο αρχηγός.

Το περιστατικό ήταν σε ένα δημοφιλές νυχτερινό σημείο στην Καμάλα, σημειώνει το Phuket Express, και σύμφωνα με πληροφορίες έλαβε χώρα αφού ένας πελάτης ένιωσε ότι οι οδηγοί ταξί που εργάζονταν στο χώρο σε μια ουρά ήταν πολύ ακριβοί, σύμφωνα με πληροφορίες 400 μπατ. Ο πελάτης κάλεσε έναν οδηγό Grab που ανταποκρίθηκε στην κλήση.

Ωστόσο, λίγο μετά την παραλαβή του πελάτη και ενώ εκτελούσαν μια αναστροφή, ο κ. Wilart και αρκετοί φίλοι, που δεν χρεώθηκαν, εμπόδισαν την κα Naruemon να φύγει από το χώρο με έναν πελάτη και επιτέθηκαν στο όχημά της, προκαλώντας βαθουλώματα και γρατσουνιές. Ο κ. Wilart κατηγόρησε την κα Naruemon ότι έκλεψε πελάτες και παραβίασε τους κανόνες για την περιοχή.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Πουκέτ, ωστόσο, ο τόπος και η περιοχή επισημαίνονται σαφώς ότι δεν είναι αδειοδοτημένη περιοχή για οδηγούς εφαρμογών όπως το Bolt ή το Grab για λόγους ασφαλείας όπως ισχυρίζονται. Αυτός ο «λόγος», ωστόσο, έχει επικριθεί έντονα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς χρήστες του Διαδικτύου να ισχυρίζονται ότι αφορά συμβόλαια, ατομικές συμφωνίες και χρήματα και όχι την ασφάλεια του πελάτη.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συζήτησαν έντονα το θέμα καθώς αυτά τα περιστατικά με ταξί συνεχίζουν να συμβαίνουν στο Πουκέτ, με ένα άλλο πρόσφατο θέμα που έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο πριν από λίγο καιρό όπως φαίνεται κάνοντας κλικ εδώ.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.