Οι μεγαλύτερες ιστορίες του Πουκέτ από την περασμένη εβδομάδα: χορτοφαγικές πομπές, επίθεση Αμερικανών στην Πατόνγκ, καταπάτηση κατασκευών σε παραλία που κατεδαφίστηκαν και πολλά άλλα

Γεια σας, αναγνώστες και υποστηρικτές του Phuket Express!

Ακολουθεί η εβδομαδιαία μας εκπομπή στην οποία επισημαίνουμε τις κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην περιοχή μας στο Πουκέτ, από την περασμένη εβδομάδα. Ο αριθμός των ιστοριών διαφέρει από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Αυτά επιλέγονται και επιμελούνται από τη συντακτική μας ομάδα και έχουν σχεδιαστεί για να μπορούν οι αναγνώστες μας να ενημερώνονται γρήγορα για σημαντικές ιστορίες που μπορεί να έχουν χάσει. Δημοσιεύουμε πολλές ιστορίες καθημερινά και είναι εύκολο να χάσουμε τα ίχνη σημαντικών γεγονότων ή αλλαγών στην περιοχή μας. Κάνουμε εθνικές ανακεφαλαιώσεις σε ξεχωριστό άρθρο, Αυτές είναι μόνο οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην επαρχία του Πουκέτ.

Δεν έχουν ιδιαίτερη σειρά σπουδαιότητας, αλλά κατά προσέγγιση με σειρά δημοσίευσης. Αυτά είναι από τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 έως την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες!

  1. Οι οδικές πομπές του Φεστιβάλ Χορτοφάγων ξεκίνησαν στο Πουκέτ στις 27 Σεπτεμβρίουth.

Οι χορτοφαγικές πομπές δρόμου είχαν ξεκινήσει από το Ιερό Jchoor Su Gong Naka στην υποπεριοχή Wichit της περιοχής Mueang Phuket με κατεύθυνση προς το δημόσιο πάρκο Saphan Hin στην πόλη του Πουκέτ.

2. Ένας Αμερικανός τραυματίστηκε μετά από επίθεση που φέρεται να δέχθηκε στην οδό Bangla στην Πατόνγκ.

Ο τραυματίας 35χρονος Αμερικανός είχε τραυματιστεί στο πρόσωπο και στο μεσαίο δάχτυλο του αριστερού χεριού.

Τέσσερις ύποπτοι συνελήφθησαν μετά την επίθεση εναντίον ενός Αμερικανού στην οδό Bangla νωρίς το πρωί νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στην Πατόνγκ.

Παραδέχτηκαν ότι επιτέθηκαν στον Αμερικανό που ισχυρίστηκαν ότι ήταν μεθυσμένος πριν αρχίσει η λογομαχία.

3. Το διεθνές αεροδρόμιο του Πουκέτ διευκρίνισε μετά από μια ιστορία επιβατών που κλήθηκαν να βγουν από ένα μίνι βαν έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το αεροδρόμιο του Πουκέτ είναι περιοχή ελέγχου αεροσκαφών όπως αναφέρεται στον Υπουργικό Κανονισμό. Ο οδηγός του μίνι βαν έχει παραβιάσει τους κανονισμούς.

4. Κατασκευές που φέρεται να έχουν καταπατήσει δημόσιους χώρους αξίας 50 δισεκατομμυρίων μπατ στην παραλία Lay Phang στο Cherng Talay, Thalang, κατεδαφίστηκαν τελικά.

Η κατεδάφιση γίνεται σε 178 Rais γης. Το κόστος της γης ανέρχεται σε 50 δισεκατομμύρια μπατ. Η περιοχή καταλαμβάνεται πίσω στο κοινό για να ωφεληθούν όλοι.

5. Περίπου 2,200 ντόπιοι κάτοικοι και ξένοι τουρίστες συμμετείχαν στην τελετή «Yu Keng» του Πουκέτ ως μέρος του Χορτοφαγικού Φεστιβάλ στο Ναό Jui Tui στο Πουκέτ την Κυριακή 2 Οκτωβρίου.

Ο υπουργός Τουρισμού Phiphat Ratchakitprakarn και η αντιπροσωπεία του συμμετείχαν επίσης στην παρέλαση Yu Keng με αγάλματα κινεζικών θεοτήτων.

Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα, όπως πάντα σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει εργαστεί με το The Pattaya News για τέσσερα χρόνια. Ειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση μεταξύ ταϊλανδέζικου στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ δημοσιογράφων και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.