Επιβεβαιώθηκαν δύο τελευταία κρούσματα ευλογιάς στο Πουκέτ

Πουκέτ -

Ταϊλάνδη την Παρασκευή (30 Σεπτεμβρίουth), ανέφεραν το ένατο και δέκατο επιβεβαιωμένο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων που βρέθηκαν στο Πουκέτ, οι οποίες είναι μια Ταϊλανδέζα και ένας Γερμανός.

Ο Δρ Opas Karnkawinpong, Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Ελέγχου Νοσημάτων, αποκάλυψε την ανακάλυψη στο Associated Press.

Η Ταϊλανδή, 39 ετών, η οποία είναι υπάλληλος υπηρεσιών, έχει πυρετό από τις 16 Σεπτεμβρίουth. Έχει πρησμένους λεμφαδένες και εξανθήματα. Είπε ότι δεν πήγε στο εξωτερικό τις τελευταίες 21 ημέρες.

Ωστόσο, έχει στενή επαφή με έναν Γερμανό, 54 ετών, στο Πουκέτ. Ο Γερμανός βρέθηκε τελικά στο Πουκέτ από αρμόδιους για την ασθένεια και άρχισε να έχει πρησμένους λεμφαδένες και εξανθήματα στις 27 Σεπτεμβρίουth.

Και οι δύο ασθενείς βρίσκονται τώρα υπό στενή παρακολούθηση του ιατρικού προσωπικού και των στελεχών της Δημόσιας Υγείας.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει εργαστεί με το The Pattaya News για τέσσερα χρόνια. Ειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση μεταξύ ταϊλανδέζικου στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ δημοσιογράφων και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.