Η Ταϊλάνδη ανοίγει ξανά πλήρως από την 1η Οκτωβρίου 2022

Μπανγκόκ, 1 Οκτωβρίου 2022 - Η Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT) είναι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει ότι από σήμερα οι διεθνείς ταξιδιώτες στην Ταϊλάνδη δεν θα απαιτείται πλέον να επιδεικνύουν αποδείξεις εμβολιασμού ή αποτελέσματα δοκιμών ATK και θα προσφέρεται μεγαλύτερη διάρκεια παραμονής , σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση του πλήρους ανοίγματος του βασιλείου στον διεθνή τουρισμό.

Σε ισχύ από σήμερα έως τις 31 Μαρτίου 2023, η περίοδος παραμονής στην Ταϊλάνδη θα παραταθεί σε 45 ημέρες (από 30 ημέρες) για τους τουρίστες από χώρες/περιοχές που δικαιούνται απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης και σε 30 ημέρες (από 15 ημέρες) για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις. για βίζα κατά την άφιξη (VOA).

Ο κ. Yuthasak Supasorn, Κυβερνήτης TAT, δήλωσε: «Η Ταϊλάνδη άνοιξε ξανά πλήρως στους τουρίστες του κόσμου με το μήνυμα, μέσω της καμπάνιας «Επισκεφτείτε την Ταϊλάνδη Έτος 2022-2023: Καταπληκτικά Νέα Κεφάλαια», ότι ο συναρπαστικός προορισμός μας προσφέρει κάτι για όλους στο πλαίσιο του «Από AZ: Η ιδέα της εκπληκτικής Ταϊλάνδης τα έχει όλα. Προσκαλούμε τους τουρίστες να έρθουν και να γνωρίσουν τις υπάρχουσες και τις νέες τουριστικές προσφορές στην Ταϊλάνδη, οι οποίες, μαζί με την αυξανόμενη κίνηση του βασιλείου προς τον βιώσιμο και υπεύθυνο τουρισμό, θα κάνουν πραγματικά αξέχαστες διακοπές».

Η Ταϊλάνδη ξεκίνησε ένα προσεκτικά σχεδιασμένο σταδιακό άνοιγμα στον διεθνή τουρισμό από την 1η Ιουλίου 2021, με τα προγράμματα Phuket Sandbox, Samui Plus και 7+7 Extension. Ακολούθησε ένα χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας τεσσάρων φάσεων από τον Οκτώβριο του 2021 έως τον Ιανουάριο του 2022, στο οποίο οι προορισμοί σε όλη τη χώρα άνοιξαν ξανά για τους τουρίστες. Την 1η Ιουλίου 2022, ήρθε η κατάργηση του συστήματος εγγραφής του Ταϊλάνδης Pass και οι ξένοι υπήκοοι από τότε έπρεπε να επιδείξουν απόδειξη εμβολιασμού ή αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής ATK εντός 72 ωρών από το ταξίδι.

Τώρα, με το βασίλειο να έχει ξανά ανοίξει πλήρως, οι διεθνείς αφίξεις επισκεπτών αυξάνονται, διεθνείς εκδηλώσεις και τοπικά φεστιβάλ πραγματοποιούνται και μεγάλες διεθνείς και περιφερειακές αεροπορικές εταιρείες ξαναρχίζουν τις πτήσεις από χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η Thai Airways International (THAI) στο πρόσφατα ανακοινωθέν χειμερινό της πρόγραμμα 2022-2023 (30 Οκτωβρίου 2022 – 25 Μαρτίου 2023) εκτελεί πτήσεις σε 34 ευρωπαϊκά, αυστραλιανά και ασιατικά δρομολόγια με αυξημένες συχνότητες σε επιλεγμένα δρομολόγια. Αυτό περιλαμβάνει καθημερινές πτήσεις μεταξύ Μπανγκόκ και Λονδίνου, Παρίσι, Ζυρίχη, Φρανκφούρτη, Κοπεγχάγη, Σίδνεϊ, Μελβούρνη, Τόκιο, Οσάκα, Φουκουόκα, Μανίλα, Σεούλ, Ταϊπέι, Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη, Τζακάρτα, Κουάλα Λουμπούρ, Νέο Δελχί, Βομβάη, Ντάκα, και το Καράτσι.

Στη σκηνή της εκδήλωσης, ως οικοδεσπότης του APEC 2022, λαμβάνει χώρα μια σειρά από συναντήσεις APEC στην Ταϊλάνδη, με πιο πρόσφατη την Υπουργική Σύνοδο ΜΜΕ (SMM), από τις 5 έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2022, στο Πουκέτ. Η 11η Υπουργική Σύνοδος Τουρισμού της APEC και η 60η Σύνοδος της Ομάδας Εργασίας Τουρισμού APEC έλαβαν χώρα από τις 14 έως τις 20 Αυγούστου 2022, στην Μπανγκόκ. Στη συνέχεια, η Σύνοδος των Υπουργών Οικονομικών της APEC (FMM) έχει προγραμματιστεί από τις 19 έως τις 21 Οκτωβρίου 2022 και η υψηλού προφίλ Εβδομάδα Οικονομικών Ηγετών της APEC (AELW) είναι από τις 14 έως τις 19 Νοεμβρίου 2022.

Το OR Thailand Grand Prix 2022 – η τρίτη έκδοση στην Ταϊλάνδη αυτού του παγκόσμιου πρωταθλήματος αγώνων μοτοσικλέτας MotoGP – είναι αυτό το Σαββατοκύριακο από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2022, στο Chang International Circuit στην επαρχία Buri Ram. το εξαιρετικά δημοφιλές Φεστιβάλ Χορτοφαγίας λαμβάνει χώρα από τις 24 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου 2022, σε διαφορετικές τοποθεσίες σε όλη τη χώρα. και η Μπιενάλε Τέχνης της Μπανγκόκ (BAB 2022) θα πραγματοποιηθεί από τις 22 Οκτωβρίου 2022 έως τις 23 Φεβρουαρίου 2023, σε διάφορες τοποθεσίες σε όλη την Μπανγκόκ με έργα 73 τοπικών και διεθνών καλλιτεχνών.

Το πρώτο παγκοσμίως επώνυμο θεματικό πάρκο ταινιών Columbia Pictures με βόλτες και αξιοθέατα από Ghostbusters, Jumanji, Hotel Transylvania και άλλες υπερπαραγωγές – το Aquaverse της Columbia Pictures – πρόκειται να ανοίξει στο Bang Saray, σε μικρή απόσταση από την Pattaya, στις 12 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους. .

Ενισχύοντας τη θέση της Ταϊλάνδης ως γαστρονομικός προορισμός παγκόσμιας κλάσης, η έκτη έκδοση του MICHELIN Guide Thailand αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2022. Θα περιλαμβάνει για πρώτη φορά τη Βορειοανατολική Ταϊλάνδη ή το Isan εκτός από την Μπανγκόκ, το Phra Nakhon Si Ayutthaya, Τσιάνγκ Μάι, Πουκέτ και Phang-Nga.

Η επανέναρξη των πτήσεων προς την Ταϊλάνδη από όλο τον κόσμο, μαζί με την επιστροφή στις απαιτήσεις εισόδου πριν από την πανδημία και η παράταση των περιόδων παραμονής για τους τουρίστες, ήρθαν όλα εγκαίρως για την υψηλή περίοδο του βασιλείου που διαρκεί από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο.

Ως ένας από τους αγαπημένους προορισμούς διακοπών στον κόσμο, η Ταϊλάνδη είναι στην ευχάριστη θέση να υποδέχεται τους τουρίστες πίσω. Ενώ μπορούν και πάλι να απολαύσουν διασκεδαστικές, συναρπαστικές και ικανοποιητικές διακοπές, τους ζητείται να παραμείνουν σε επαγρύπνηση και να συνεχίσουν να τηρούν τα πρότυπα υγείας και ασφάλειας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT)

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.