Έφτασε η D-Day για τον πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης Prayut Chan-O-Cha που έχει ανασταλεί, θα αποφασίσει το Συνταγματικό Δικαστήριο ότι έχει συμπληρωθεί το όριο της θητείας του ή όχι;

Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη-

Μετά από εβδομάδες που το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ταϊλάνδης σκέφτηκε παρασκηνιακά μια αμφισβήτηση από πολιτικούς της αντιπολίτευσης προς τον πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης Prayut Chan-O-Cha σχετικά με το νόμιμο όριο της θητείας του, έφτασε η D-Day.

Το TPN media έχει γράψει εκτενώς για αυτό το θέμα και δεν θα επαναλάβει ολόκληρο το έπος αλλά αν θέλετε να κολλήσετε, κάντε κλικ εδώ.

Με λίγα λόγια, Prayut Chan-O-Cha τέθηκε σε αναστολή από τα καθήκοντά του ως πρωθυπουργού στις 24 Αυγούστου από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ταϊλάνδης εν αναμονή της νόμιμης απόφασής τους για το θέμα του ορίου της θητείας του. Παρέμεινε ενεργός, ωστόσο, ως υπουργός Άμυνας.

Η αντιπολίτευση πιστεύει ότι ο Πραγιούτ έχει φτάσει στο συνταγματικό όριο της θητείας των οκτώ ετών, έχοντας αναλάβει την εξουσία το 2014 μετά από στρατιωτικό πραξικόπημα.

Η νυν κυβέρνηση, ωστόσο, πιστεύει ότι το τρέχον σύνταγμα επικυρώθηκε μόλις το 2017 και επισημοποιήθηκε όσον αφορά τον ρόλο του Πραγιούτ, επομένως κατά τη γνώμη τους πιστεύουν ότι ο Πράγιοτ δεν έχει φτάσει τα οκτώ χρόνια στην εξουσία.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο πέρασε τις τελευταίες πέντε εβδομάδες λαμβάνοντας την απόφασή του και το κοινό και η Prayut θα ακούσουν αυτήν την απόφαση αύριο, 30 Σεπτεμβρίου, στις 3:XNUMX. Ο Prayut δεν θα παραστεί στην ακρόαση αυτοπροσώπως για λόγους ασφαλείας, αν και θα το κάνει η νομική του ομάδα, και θα ακούσει την ετυμηγορία από την κατοικία του σε μια ασφαλή στρατιωτική βάση.

Εν τω μεταξύ, πολλές ομάδες διαμαρτυρίας ακτιβιστών και υπέρ της δημοκρατίας έχουν κάνει σχέδια να συγκεντρωθούν γύρω από την Μπανγκόκ για να περιμένουν την απόφαση, προειδοποιώντας ότι εάν ο Prayut δεν εκδιωχθεί από το αξίωμα, θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις, πορείες και άλλες διαδηλώσεις. Οι κάτοικοι της Μπανγκόκ θα πρέπει να προετοιμαστούν για την πιθανότητα καθυστερήσεων και διαταραχών της κυκλοφορίας.

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης είπε ότι θα κληθεί πολλή επιπλέον αστυνομία και περιοχές όπως το Συνταγματικό Δικαστήριο έχουν κριθεί εκτός ορίων για συγκεντρώσεις, με αξιωματούχους να προειδοποιούν ότι τεχνικά το έκτακτο διάταγμα, που λήγει την 1η Οκτωβρίου, ισχύει από τον Μάρτιο του 2020 για την καταπολέμηση του Covid -19, εξακολουθεί να ισχύει αύριο για τελευταία μέρα και απαγορεύει τις διαδηλώσεις και τις μαζικές συγκεντρώσεις με σημαντικές ποινές.

Το TPN θα αναφέρει ζωντανά την ετυμηγορία αύριο στις 3:XNUMX και τις συνέπειες όποια και αν είναι η απόφαση.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.