Έξι φερόμενοι ξένοι «γκάνγκστερ», συμπεριλαμβανομένων Ρώσων, Γερμανών και Καζακστάν υπηκόων, καταζητούνται από την αστυνομία του Σαμούι για εκβιασμό Ρώσων τουριστών για κρυπτονόμισμα

Surat Thani -

Μια ομάδα φερόμενων αλλοδαπών «γκάνγκστερ» καταζητήθηκε από την Αστυνομία του Σαμούι τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, αφού φέρεται να απείλησε και εκβίασε έναν Ρώσο για κρυπτονόμισμα.

Οι αξιωματούχοι ξεκίνησαν έρευνα μετά από καταγγελίες ενός ζευγαριού Ρώσων, του Ευγένιου και της Εκατέρνας, που ισχυρίστηκαν ότι τους πλησίασε και τους απείλησε μια ομάδα έξι υπηκόων Ρώσων, Γερμανών και Καζακστάν ενώ βρίσκονταν σε καφετέρια στις 15 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, ένας φερόμενος Γερμανός ύποπτος άρχισε να μιλά και να κάνει φίλους με τον Evgenii πριν τον απειλήσει ότι θα μεταφέρει τρία εκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα, ή περίπου 112 εκατομμύρια μπατ. Ωστόσο, ο Evgenii είχε μόνο κρυπτονόμισμα 58,000 USD, οπότε αυτός, ο οποίος φέρεται να ήταν περικυκλωμένος από την ομάδα των φερόμενων γκάνγκστερ, μετέφερε 50,000 USD στον ύποπτο, που ισοδυναμεί με 1.878 εκατομμύρια μπατ.

Αφού έκαναν μεταφορά, τέσσερις από αυτούς έφυγαν από τη σκηνή με ένα μαύρο βαν ενώ οι άλλοι δύο απομακρύνθηκαν με μια κόκκινη μοτοσυκλέτα. Πριν φύγουν, ο Γερμανός ύποπτος, ο οποίος ήταν γνωστός στα θύματα μόνο ως Salman Almaty, τους έδωσε έναν αριθμό τηλεφώνου, λέγοντας ότι θα επικοινωνήσει μαζί τους για τα υπόλοιπα δύο εκατομμύρια δολάρια.

Ο Ευγένι φέρεται να είπε στην αστυνομία ότι τον καταδίωξαν ενώ έτρωγε έξω την επόμενη μέρα και έλαβε κλήση από την εφαρμογή Telegram δύο μέρες μετά, ρωτώντας αν μπορούσε να βρει ακόμα τα χρήματα. Στη συνέχεια αποφάσισε να αναφέρει το περιστατικό και να ζητήσει βοήθεια από την αστυνομία του Σαμούι.

Ο Evgenii ισχυρίστηκε ότι δεν ήξερε γιατί στοχοποιήθηκε και ότι δεν είχε προηγούμενες συναλλαγές με αυτήν την ομάδα.

Ο Έφορος Pongkajorn Sukksang του Αστυνομικού Σταθμού Samui είχε διατάξει την ομάδα έρευνας να ανακρίνει ντόπιους μάρτυρες και να εξετάσει την περιοχή για στοιχεία. Αρχικά, το βαν και η μοτοσυκλέτα όπως είπε το θύμα πιάστηκαν και αναγνωρίστηκαν από πλάνα CCTV. Αυτή τη στιγμή η αστυνομία αναζητά τους αλλοδαπούς υπόπτους για νομικές διαδικασίες.

Φωτογραφία ευγενική προσφορά: Naewna

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.