Ο υπουργός Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης λέει ότι παρόλο που το Διάταγμα Έκτακτης Ανάγκης τελειώνει και το κέντρο Covid διαλύεται, οι άνθρωποι θα πρέπει να συνεχίσουν να καλύπτονται

ΦΩΤΟ: ข่าวพัทยา Pattayanews

Ταϊλάνδη-

Ο υπουργός Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης και αισιόδοξος πρωθυπουργός Anutin Charnvirakul δήλωσε στον Τύπο χθες, 23 Σεπτεμβρίου 2022, ότι παρόλο που η Ταϊλάνδη υποβαθμίζει τον Covid-19 σε μια παρακολουθούμενη ασθένεια και λαμβάνει άλλες ενέργειες, οι άνθρωποι πρέπει να φορούν μάσκες.

ανακοίνωσε η Ταϊλάνδη ότι σχεδόν όλα τα μέτρα έκτακτης ανάγκης για τον Covid19, όπως το διάταγμα έκτακτης ανάγκης και η απαίτηση επίδειξης απόδειξης εμβολιασμού, εάν ζητηθεί, θα καταργηθούν από την 1η Οκτωβρίου. Επιπλέον, το Κέντρο Διαχείρισης Κατάστασης Covid-19 ή CCSA θα διαλυθεί και όλη η παρακολούθηση και υποστήριξη του Covid-19 θα γίνεται από το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας υπό τον Anutin.

Η CCSA είναι υπεύθυνη για μεγάλο μέρος της ανταπόκρισης της χώρας στον Covid-19 και μάλιστα της συνολικής κατεύθυνσης τα τελευταία δυόμισι χρόνια από τότε που δημιουργήθηκε με το διάταγμα έκτακτης ανάγκης τον Μάρτιο του 2020.

Ο Anutin, ωστόσο, δήλωσε ότι παρά την άρση αυτών των μέτρων και αυτό που φαίνεται να είναι η πλήρης επιστροφή στην κανονικότητα, το κοινό θα εξακολουθούσε να ενθαρρύνεται να φοράει μάσκες. Είπε μάλιστα ότι ήταν περήφανος για τους Ταϊλανδούς που συνέχισαν να επιλέγουν να καλύπτονται σε αντίθεση με πολλά άλλα μέρη, τα οποία δεν κατονόμασε ή προσδιόρισε συγκεκριμένα, και ότι ένιωθε ότι οι Ταϊλανδοί ήταν υπέροχοι που συνέχιζαν να προστατεύουν τον εαυτό τους και ο ένας τον άλλον. Δεν έδωσε καμία συγκεκριμένη «ημερομηνία λήξης» για την ενθάρρυνση της χρήσης μάσκας και δήλωσε επίσης ότι οι μάσκες βοήθησαν στην προστασία από πολλές άλλες αναπνευστικές ασθένειες, σύμφωνα με τον ίδιο.

Το TPN σημειώνει, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει εντολή για χρήση μάσκας και είναι καθαρά προσωπική επιλογή. Ωστόσο, υπήρξαν αναφορές για ορισμένες επιχειρήσεις και χώρους που απαιτούν κάλυψη, κάτι που φυσικά έχει το δικαίωμα να το κάνει ένας ιδιωτικός χώρος.

Αν και οι υπήκοοι της Ταϊλάνδης έχουν σε μεγάλο βαθμό αποδεχτεί και φορέσει μάσκες για ολόκληρη την πανδημία και πράγματι συνεχίζουν να το κάνουν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ακόμη και εκτός και μόνοι, το θέμα της μάσκας ήταν συχνά αμφιλεγόμενο με ξένους τουρίστες και επισκέπτες.

-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=-=–=–=–=–==-

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Εγγραφείτε
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.