Οι τιμές των λαχανικών εκτινάσσονται στα ύψη λόγω έλλειψης, αναμένεται να αυξηθούν σταδιακά κατά τη διάρκεια του χορτοφαγικού φεστιβάλ τον Οκτώβριο

ΦΩΤΟ: Naewna

Εθνική -

Οι τιμές των λαχανικών εκτινάσσονται στα ύψη λόγω ελλείψεων προϊόντων και πιθανόν να αυξηθούν ξανά κατά τη διάρκεια του φετινού χορτοφαγικού φεστιβάλ τον Οκτώβριο.

Τοπικοί ρεπόρτερ ανέφεραν την Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου, ότι η τιμή όλων των λαχανικών που πωλούνται στην αγορά Ta Klang του Trang έχει αυξηθεί κατά 10 μπατ ανά κιλό ή ακόμη υψηλότερα σε λαχανικά που έχουν ζήτηση αυτή τη στιγμή. Σύμφωνα με τοπικούς πωλητές, η τιμή αναμένεται να αυξάνεται συνεχώς καθημερινά.

Ο πωλητής Jeab είπε στους δημοσιογράφους ότι κατά τη διάρκεια του φετινού χορτοφαγικού φεστιβάλ, όλα τα λαχανικά γίνονται πιο ακριβά, ειδικά ο κόλιανδρος, το σέλινο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αγγούρια, τα φασόλια και άλλα είδη φυλλωδών λαχανικών, επειδή δεν επαρκούν για να καλύψουν τη ζήτηση της αγοράς λόγω οι καιρικές συνθήκες σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ο Jeab είπε στα μέσα ενημέρωσης: «Πολλά λαχανικά είχαν προβλήματα με την εμφάνιση που τα έκαναν να μην πουληθούν, επομένως έπρεπε να αφαιρεθούν, γεγονός που προκάλεσε ελλείψεις προϊόντων».

Ένας άλλος έμπορος λαχανικών, ο Aed, είπε στα ταϊλανδικά μέσα ενημέρωσης ότι οι αυξανόμενες τιμές επηρεάζουν τόσο τους αγοραστές όσο και τους πωλητές και κάνουν τα λαχανικά δύσκολο να πουληθούν επειδή είναι ακριβά. Η τιμή αναμένεται επίσης να αυξηθεί ξανά κατά τη διάρκεια του χορτοφαγικού φεστιβάλ.

Στη νότια Ταϊλάνδη, θα πραγματοποιηθούν σημαντικά ετήσια φεστιβάλ για χορτοφάγους Phang Nga και Πουκέτ για εννέα ημέρες, από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.