Ο Υπουργός Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης επαναλαμβάνει ότι δεν υπάρχει καθυστέρηση στην αποποινικοποίηση της κάνναβης ή στην αναταξινόμηση του φυτού ως παράνομου ναρκωτικού

Μπανγκόκ -

Ο υπουργός Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης και ηγέτης του Κόμματος Bhumjaithai Anutin Charnvirakul απάντησε περαιτέρω σε αυτό δήλωση των κομμάτων της αντιπολίτευσης να καταργήσει το τρέχον νομοσχέδιο για τη μαριχουάνα και την κάνναβη για τη δημόσια υγεία και να επανακατηγοριοποιήσει το φυτό ως ναρκωτικό μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου, που μπορεί να περάσουν μήνες λόγω της τρέχουσας αδιέξοδης κατάστασης.

Ο Anutin δήλωσε ότι η επαναταξινόμηση της κάνναβης ως ναρκωτικού δεν μπορεί να γίνει και ότι οι προσωρινοί νόμοι που διέπουν τη μαριχουάνα, όπως η απαγόρευση πωλήσεων για άτομα κάτω των είκοσι ετών, έχουν ήδη εφαρμοστεί σωστά μετά από ψήφισμα του Συμβουλίου Ελέγχου Ναρκωτικών (NACC), καθώς προτείνεται στον Υπουργό Δημόσιας Υγείας.

Ο Anutin δήλωσε: «Έχουμε ήδη κανονισμούς Δημόσιας Υγείας για τη μαριχουάνα που εξακολουθούν να ισχύουν, όπως κανονισμούς που απαγορεύουν το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους βάσει ενοχλητικών διατάξεων για το κάπνισμα. Ήδη ετοιμάσαμε ένσταση για τον τερματισμό της τρέχουσας περιόδου αποποινικοποίησης ή τον επαναχαρακτηρισμό της κάνναβης ως ναρκωτικού όταν προτάθηκε το Σχέδιο Νομοσχεδίου στη Βουλή. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας πρέπει να επισπεύσει την ανακοίνωση του σχεδίου νόμου για τη χρήση μαριχουάνας».

«Εάν επαναταξινομήσουμε την κάνναβη ως ναρκωτικό, έστω και προσωρινά, επιφέροντας πιθανές παρατεταμένες ποινές φυλάκισης και εκτεταμένα πρόστιμα, τότε πρέπει να βάλουμε ξανά στη φυλακή όλους τους προηγουμένως απελευθερωμένους κρατούμενους που κατηγορούνται για υποθέσεις που σχετίζονται με τη μαριχουάνα; Θα κυνηγούσαμε τα εκατομμύρια των Ταϊλανδών με ένα φυτό και θα τους ρίχναμε στη φυλακή; Θα έπρεπε να κλείσουμε κάθε φυτεία στη χώρα, ανεξαρτήτως χρήσης ή σκοπού, επηρεάζοντας πάνω από ένα εκατομμύριο Ταϊλανδούς; Θα χρειαστεί να κλείσουν δεκάδες χιλιάδες νέες επιχειρήσεις, αφήνοντας τους Ταϊλανδούς χωρίς δουλειά; Θα ήταν τότε και αυτοί οι άνθρωποι εγκληματίες, έστω και προσωρινά; Και, θα υπήρχαν πολλά άλλα πράγματα που έπρεπε να ερμηνευθούν ξανά, αν ακούγαμε την αντιπολίτευση και κάναμε την κάνναβη ξανά ναρκωτικό. Το να πάμε πίσω δεν είναι επιλογή».

Ο Anutin είπε επίσης στο Associated Press ότι θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή αρχηγό του Δημοκρατικού Κόμματος, Satit Pitutacha, μετά τον διορισμό του αναπληρωτή αρχηγού για να δημιουργήσει μια αμοιβαία κατανόηση μετά τη σύγκρουση μεταξύ του Bhumjaithai Party και του Δημοκρατικού Κόμματος σχετικά με τον νόμο περί κάνναβης και κάνναβης.

Ο Anutin είπε στο Associated Press ότι δεν υπήρχαν προσωπικές διαφωνίες, αλλά ήταν μάλλον για την απόφαση κάθε πολιτικού κόμματος.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/