Το Δημοκρατικό Κόμμα της Ταϊλάνδης ζήτησε την απόσυρση του νόμου περί κάνναβης και κάνναβης από την εξέταση του συμβουλίου την Τετάρτη

ΦΩΤΟ: Thai Post

Μπανγκόκ -

Το Δημοκρατικό Κόμμα ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου για την κάνναβη και την κάνναβη, που συνέταξε η επιτροπή σχεδίου, με το σκεπτικό ότι ήταν ένας χαλαρός νόμος που θα μπορούσε να προκαλέσει αρνητικές επιπτώσεις στην κοινωνία.

Αρκετοί βουλευτές του Κόμματος ανακοίνωσαν την απάντηση του Κόμματος στο προσχέδιο του νόμου περί κάνναβης και κάνναβης που επρόκειτο να υποβληθεί και να εξεταστεί στη συνεδρίαση του συμβουλίου την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου.

Ο βουλευτής του Trang, Sathit Wongnongtoey, δήλωσε ότι παρόλο που το κόμμα συμφώνησε με το σχέδιο νόμου, πολλοί από τους κανονισμούς και τους νόμους ήταν χαλαροί, καθώς ήταν πιθανό να προωθήσουν την εγχώρια κάνναβη και να χορηγήσουν στο ευρύ κοινό άδεια εγγραφής για την καλλιέργεια κάνναβης, την οποία το κόμμα έκρινε ότι δεν ήταν για ιατρικούς σκοπούς αλλά μάλλον υποστηρίζουν τους ψυχαγωγικούς σκοπούς που η Δημόσια Υγεία ισχυρίστηκε ότι αντιτίθεται.

Ο Σάθιτ δήλωσε: «Το κόμμα, λοιπόν, προέτρεψε την κυβέρνηση και το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας να επανεξετάσουν την ανακοίνωση του Υπουργείου και να ανακηρύξουν εκ νέου την κάνναβη και την κάνναβη ως ναρκωτικά. Θα θέλαμε να καλέσουμε την Επιτροπή να αποσύρει το σχέδιο πράξης της από την εξέταση του συμβουλίου και να επανεξετάσει το σχέδιο».

«Αυτό είναι θέμα αρχής και όχι πολιτικό. Και ελπίζαμε ότι τα υποστηρικτικά κόμματα θα αναγνωρίσουν τα τρέχοντα κοινωνικά ζητήματα».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Manager Online

Από το απόγευμα της Τετάρτης, η Βουλή των Αντιπροσώπων αποφάσισε να αποσύρει το Σχέδιο Νόμου από την ημερήσια διάταξη με 198 ψήφους υπέρ, 136 κατά και 12 αποχές.

Σύμφωνα με τον αρχηγό του κόμματος Pheu Thai Chonlanan Srikaew, το προσχέδιο προτάθηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων με βασικό σκοπό τη χρήση κάνναβης και κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς και να προσθέσει οικονομική αξία στα φυτά. Ως εκ τούτου, το Κόμμα αποδέχθηκε αρχικά την αρχή αυτού του σχεδίου νομοσχεδίου.

Ωστόσο, κατά τη σύνταξη της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, που συστάθηκε από το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας, είχε γίνει τεράστια αναθεώρηση καθώς το προσχέδιο δεν απαντούσε στο ερώτημα πώς να ελεγχθούν οι φυτείες και ιδιαίτερα η ψυχαγωγική χρήση μαριχουάνας που πολλοί βουλευτές και το κοινό ασχολούνταν κυρίως με, σύμφωνα με τη δήλωσή του.

Ο Chonlanan δήλωσε: «Το Κόμμα Pheu Thai, επομένως, αποφάσισε να αντιταχθεί σε αυτό το προσχέδιο νόμου προκειμένου να αποσυρθεί από την ημερήσια διάταξη, ώστε να αναθεωρηθεί το νομοσχέδιο, ειδικά για το καθεστώς της μαριχουάνας στον νόμο περί ναρκωτικών. Το σχέδιο ήταν χαλαρό και δυνητικά έθετε σε κίνδυνο τη νεολαία και την υγεία τους».

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.