Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ταϊλάνδης προειδοποιεί για ξαφνικές πλημμύρες λόγω της μεμονωμένης ισχυρής έως πολύ δυνατής βροχόπτωσης στις περισσότερες περιοχές της χώρας αυτή την εβδομάδα

Εθνική -

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ταϊλάνδης προειδοποίησε για μεμονωμένες έντονες έως πολύ δυνατές βροχοπτώσεις και τη συσσώρευσή της που μπορεί να προκαλέσει ξαφνικές πλημμύρες και υπερχειλίσεις καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, από τις 11 έως τις 17 Σεπτεμβρίου.

Γενικά, ο μέτριος νοτιοδυτικός μουσώνας θα επικρατούσε στη Θάλασσα Ανταμάν, στο Νότο και στον Κόλπο της Ταϊλάνδης κατά την 11η και τη 13η ημέρα. Ως εκ τούτου, είναι πιθανές μεμονωμένες έντονες έως πολύ έντονες βροχοπτώσεις στην αρχή της εβδομάδας, ενώ συνεχείς βροχοπτώσεις αναμένονται στα βόρεια, τα βορειοανατολικά, τα κεντρικά συμπεριλαμβανομένης της Μπανγκόκ και της γειτονιάς της, ανατολικά και νότια από τις 14 έως τις 17.

Στη βόρεια Ταϊλάνδη, μεμονωμένες πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις είναι πιθανές από τις 11 έως τις 12, ενώ για το υπόλοιπο της εβδομάδας προβλέπονται καταιγίδες με μεμονωμένες ισχυρές βροχές. Η ελάχιστη θερμοκρασία είναι 21-25 °C και η μέγιστη 28-34 °C.

Στο βορειοανατολικό τμήμα αναμένονται κατά καιρούς διάσπαρτες έως αρκετά εκτεταμένες καταιγίδες με μεμονωμένες ισχυρές βροχές με ελάχιστη θερμοκρασία 20-26°C και μέγιστη θερμοκρασία 28-36°C.

Στο κεντρικό τμήμα προβλέπονται μεμονωμένες καταιγίδες και μεμονωμένες ισχυρές βροχοπτώσεις κατά τις 12 – 13 και πιθανές καταιγίδες με μεμονωμένες ισχυρές βροχές μέχρι τις 17. Η ελάχιστη θερμοκρασία είναι 22-27 °C και η μέγιστη 31-37 °C.

Στην Μπανγκόκ και τα περίχωρά της προβλέπονται διάσπαρτες έως αρκετά εκτεταμένες καταιγίδες και μεμονωμένες έντονες βροχοπτώσεις καθ' όλη την περίοδο με ελάχιστη θερμοκρασία 24-28 °C και μέγιστη 30-36 °C.

Στην ανατολική Ταϊλάνδη, προβλέπονται διάσπαρτες έως αρκετά εκτεταμένες καταιγίδες και μεμονωμένες έντονες βροχές καθ' όλη την περίοδο. Από τις 11 έως τις 13, το ύψος του κύματος θα μπορούσε να φτάσει περίπου το 1 μέτρο και πάνω από το 1 μέτρο σε καταιγίδες. Και από τις 14 έως τις 17 θα μπορούσε να φτάσει περίπου τα 2 μέτρα και πάνω από τα 2 μέτρα με καταιγίδες.

Στην ανατολική ακτή της Νότιας Ταϊλάνδης, απομονωμένες έως διάσπαρτες καταιγίδες και μεμονωμένες ισχυρές βροχές αναμένονται κατά τη διάρκεια της 12ης – 13ης ημέρας και το ύψος του κύματος είναι περίπου 1 μέτρο και πάνω από 1 μέτρο σε καταιγίδες. Σποραδικές καταιγίδες με μεμονωμένες ισχυρές βροχές αναμένονται μέχρι τις 17 και το ύψος του κύματος είναι περίπου 1-2 μέτρα και περίπου 2 μέτρα με καταιγίδες.

Στα δυτικά παράλια, μεμονωμένες καταιγίδες και μεμονωμένες ισχυρές βροχές προβλέπονται μεταξύ 11 και 13 και το ύψος του κύματος είναι περίπου 1 μέτρο και πάνω από 1 μέτρο σε καταιγίδες. Κατά τις 14 – 17 προβλέπονται διάσπαρτες έως αρκετά εκτεταμένες καταιγίδες με μεμονωμένες ισχυρές βροχές.

Σε επαρχίες από Phangnga προς τα πάνω, το ύψος κύματος είναι περίπου 2 μέτρα και πάνω από 2 μέτρα σε καταιγίδες, ενώ περίπου 1 – 2 μέτρα και πάνω από 2 μέτρα σε καταιγίδες αναμένονται σε επαρχίες από το Πουκέτ προς τα κάτω.

Το Τμήμα προειδοποιεί τους πολίτες σε όλη τη χώρα να προσέχουν τις έντονες βροχοπτώσεις και τη συσσώρευσή τους που μπορεί να προκαλέσουν ξαφνικές πλημμύρες και υπερχειλίσεις, ειδικά κατά μήκος των πλωτών οδών κοντά σε πρόποδες και πεδιάδες. Όλα τα πλοία θα πρέπει να προχωρήσουν με προσοχή και να αποφύγουν τις καταιγίδες από τις 14 έως τις 17.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.