Ο Σύνδεσμος Λιανοπωλητών της Ταϊλάνδης εκφράζει ανησυχία για τον πληθωρισμό καθώς ο δείκτης λιανικού κλίματος (RSI) παραμένει σταθερός τον Αύγουστο

Εθνική -

Η Ταϊλανδική Ένωση Λιανοπωλητών (TRA) εξέφρασε ανησυχία για τον πληθωρισμό, αφού ο Δείκτης Λιανικού Κλίματος (RSI) στην Ταϊλάνδη δεν έδειξε σημαντική πρόοδο τον Αύγουστο.

Η Ένωση Λιανοπωλητών της Ταϊλάνδης και η Τράπεζα της Ταϊλάνδης αποκάλυψαν την έρευνα του δείκτη λιανικού κλίματος για τον Αύγουστο του 2022 την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, ότι ο Δείκτης Λιανικού Κλίματος (RSI) τον Αύγουστο είναι σε σταθερό ρυθμό με τον Δείκτη Ιουλίου. Η έρευνα ανέφερε ότι, παρόλο που περισσότεροι καταναλωτές άρχισαν να ξοδεύουν χρήματα και να ζουν όπως την περίοδο πριν από την πανδημία, ορισμένοι επιχειρηματίες εξακολουθούν να ανησυχούν για τον πληθωρισμό λόγω της υψηλότερης τάσης των επιτοκίων και της αύξησης του κατώτατου μισθού κατά 5-8 τοις εκατό. μπορεί να επηρεάσει το κόστος των επιχειρηματιών.

Ο δείκτης έδειξε επίσης ότι η εμπιστοσύνη των επιχειρηματιών μπορεί να παρουσιάσει ελαφρά μόνο βελτίωση τους επόμενους τρεις μήνες, καθώς οι επιχειρήσεις εξακολουθούν να ανακάμπτουν και οι φορείς εκμετάλλευσης εξακολουθούν να ανησυχούν για το αυξανόμενο κόστος και τις τιμές των προϊόντων.

Ο Αντιπρόεδρος της TRA Chatchai Tuongratanaphan δήλωσε ότι παρόλο που οι άνθρωποι άρχισαν να ζουν κανονικά, οι δαπάνες ανά λογαριασμό μειώθηκαν ενώ η συχνότητα των αγορών είχε ελαφρώς αυξηθεί. Η ίδια αύξηση των πωλήσεων καταστημάτων (SSSG-MoM) στις επιχειρήσεις είχε επίσης μειωθεί τον Αύγουστο, σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: σημείο εργασίας σήμερα

Τόνισε: «Η έρευνα δείχνει ότι η συμπεριφορά των καταναλωτών επιβραδύνει τις δαπάνες τους, αποδυναμώνοντας την αγοραστική δύναμη και τις συνολικές δαπάνες. Αυτό οφείλεται εν μέρει στις ανησυχίες για το χρέος και το εισόδημα των νοικοκυριών που δεν έχουν ανακάμψει πλήρως. Ως εκ τούτου, οι καταναλωτές αγοράζουν μόνο τα απαραίτητα αγαθά και μειώνουν την κατανάλωση πολυτελείας, κάτι που δεν είναι πολύ καλό σημάδι».

Σύμφωνα με την έρευνα, η πλειονότητα των επιχειρηματιών, που αντιστοιχεί στο 40 τοις εκατό, πίστευε ότι η τιμή των προϊόντων θα αυξηθεί το πολύ στο πέντε τοις εκατό. Περίπου το 70% των επιχειρηματιών στην έρευνα θεώρησε επίσης ότι οι υψηλότεροι ρυθμοί πληθωρισμού που οδηγούν τις υψηλές τιμές στην εγχώρια αγορά είναι ο πιο ανησυχητικός παράγοντας για την ανάκαμψη των επιχειρήσεων μετά την πανδημία.

«Η κυβέρνηση, επομένως, θα πρέπει επειγόντως να εφαρμόσει μέτρα για την τόνωση των αγορών και της εγχώριας κατανάλωσης, για παράδειγμα, επαναλαμβάνοντας το σχέδιο «Shop Dee Mee Kuen» και αυξάνοντας το πιστωτικό όριο στα 100,000 μπατ για την τόνωση των δαπανών μεταξύ των ατόμων με υψηλή αγοραστική δύναμη ή την επαναλειτουργία του Τα έργα «Half-Half» και «Thai Tiew Thai» μέχρι το τέλος του έτους», πρόσθεσε ο Chatchai.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.