Ο αριθμός των ανθρώπων της Ταϊλάνδης που αυτοκτονούν αυξήθηκε κατά 1,000 άτομα ετησίως τα τελευταία πέντε χρόνια, αποκαλύπτει το Τμήμα Ψυχικής Υγείας

Εθνική -

Οι μέσες στατιστικές αυτοκτονιών μεταξύ των Ταϊλανδών αυξήθηκαν κατά 500 έως 1,000 άτομα ετησίως τα τελευταία πέντε χρόνια, αποκάλυψε το Υπουργείο Ψυχικής Υγείας την Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου.

Ο εκπρόσωπος Δρ. Warot Chotipittayasunon δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής συζήτησης για την ψυχική υγεία ότι ο αριθμός των ανθρώπων που αυτοκτονούν αυξήθηκε κατά 1,000 άτομα ετησίως τα τελευταία πέντε έως 10 χρόνια. Περίπου 5,000 άνθρωποι αυτοκτόνησαν μόνο το 2021.

Το TPN σημειώνει ότι το 2021 σημειώθηκαν κατά μέσο όρο οκτώ μήνες εκτεταμένων περιορισμών Covid19, οιονεί lockdowns, αναγκαστικού κλεισίματος επιχειρήσεων, εντολών και άλλων μέτρων που αποδεκάτισαν πολλούς τομείς της οικονομίας της Ταϊλάνδης όπως ο τουρισμός, η φιλοξενία, οι κατασκευές, οι εκδηλώσεις, τα MICE, ο πολιτισμός, σπορ, ψυχαγωγία, λιανικό εμπόριο και πολλά άλλα.

Διαπιστώθηκε ότι η πιο κοινή αιτία αυτοκτονίας είναι τα προβλήματα σχέσεων, ακολουθούμενη από σωματικές συνθήκες υγείας, προβλήματα με το αλκοόλ και οικονομικά προβλήματα. Το 90 τοις εκατό όσων αυτοκτόνησαν προκλήθηκαν από περισσότερα από ένα προβλήματα, αλλά τα προβλήματα σχέσεων ήταν ο κύριος παράγοντας.

Ο Δρ Warot Chotipittayasunon

Ενώ ο αριθμός των ατόμων που πάσχουν από ψυχική υγεία αυξάνεται, ο αριθμός των ειδικών ιατρών και του προσωπικού εξακολουθεί να είναι περιορισμένος.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε: «Υπάρχουν λιγότεροι από 200 ψυχίατροι παιδιών και εφήβων, ενώ υπάρχουν περίπου 1,000 ψυχίατροι και 1,000 ψυχολόγοι στην Ταϊλάνδη. Και μπορεί να χρειαστούν 5-10 χρόνια για να αυξηθεί ο αριθμός των επαγγελματιών ψυχικής υγείας. Μια παραδοσιακή θεραπεία σε ένα νοσοκομείο μπορεί να μην είναι πλέον αποτελεσματική, επομένως τα προβλήματα ψυχικής υγείας ανησυχούν όλους».

«Τα τελευταία δύο χρόνια, η «Ομάδα Εργασίας HOPE» ή η Ομάδα Πρόληψης Αυτοκτονιών Ειδικών Επιχειρήσεων έσωσε περισσότερους από 400 ανθρώπους που έκαναν απόπειρα αυτοκτονίας, καθιστώντας την την πρώτη μη αυτοκτονική μέτρηση στον κόσμο. Ωστόσο, σε σύγκριση με το αυξανόμενο ποσοστό αυτοκτονιών, η προστασία είναι καθήκον όλων. Ως εκ τούτου, η οικοδόμηση ισχυρής συνεργασίας για την πρόληψη της αυτοκτονίας στις κοινότητες είναι επειγόντως σημαντική».

Ο Orapin Wimonphusit του Συνδέσμου Βιώσιμης Εναλλακτικής Ανάπτυξης (SADA) συνέχισε ότι μια άλλη ανησυχητική ομάδα ήταν ο πληθυσμός σε ηλικία εργασίας καθώς η ομάδα είναι πιθανό να αυτοκτονήσει περισσότερο, σύμφωνα με προηγούμενα στατιστικά στοιχεία με το 74% να είναι εργαζόμενοι ηλικίας μεταξύ 25 και 59 ετών.

Είπε: «Η ομάδα ηλικίας εργασίας έχει γίνει η ομάδα που κινδυνεύει περισσότερο αυτή τη στιγμή στην οποία το κράτος και η κοινωνία πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή και να παρέχουν γνώσεις ή διαδικασίες για τη βελτίωση της ψυχικής υγείας και της οικονομικής υγείας για την ομάδα στην Ταϊλάνδη, είτε είναι εθνική πολιτικές ή στρατηγικές που μπορούν να συμπεριληφθούν στο Εθνικό Σύστημα Ασφάλειας Υγείας προκειμένου να διατηρήσουν τη σωματική τους υγεία».

Η αρχική έκδοση αυτού του αάρθρο εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.