Η Soi Dog πραγματοποιεί ετήσια εκδήλωση εμβολιασμού στο Καταφύγιο Αδέσποτων Σκύλων του Πουκέτ

Το Soi Dog Foundation πραγματοποίησε πρόσφατα τον ετήσιο εμβολιασμό του στο καταφύγιο αδέσποτων σκύλων του Πουκέτ στο Thalang – γνωστό και ως κυβερνητική λίρα σκύλων.

Μια ομάδα κτηνιάτρων Soi Dog, κοινοτικού προσωπικού ενημέρωσης και αξιωματικών διάσωσης, μαζί με έναν εκπρόσωπο από το Επαρχιακό Γραφείο του Πουκέτ του Υπουργείου Ανάπτυξης Ζώων, συγκεντρώθηκαν για να διασφαλίσουν ότι και οι 735 σκύλοι που κατοικούν στις κρατικές εγκαταστάσεις λαμβάνουν ζωτικούς εμβολιασμούς κατά έξι ασθενειών , συμπεριλαμβανομένης της λύσσας, της σύγχυσης και του παρβοϊού.

«Οι ετήσιοι εμβολιασμοί των σκύλων καταφύγιων είναι απαραίτητοι και πρέπει να είναι στάνταρ σε κάθε καταφύγιο σκύλων», δήλωσε ο Δρ. Alicja Izydorczyk, Διεθνής Διευθυντής Προστασίας των Ζώων της Soi Dog. «Ο λοιμός και ο παρβοϊός είναι εξαιρετικά μεταδοτικοί και και τα δύο είναι πολύ κοινά στην Ταϊλάνδη, σκοτώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες σκύλους κάθε χρόνο. Εάν τα σκυλιά σε ένα καταφύγιο δεν εμβολιάζονται τακτικά, υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα εμφάνισης επιδημίας που μπορεί εύκολα να σκοτώσει τον μισό πληθυσμό των σκύλων καταφυγίου».

Η Soi Dog παρέχει κτηνιατρική φροντίδα στα σκυλιά στο καταφύγιο αδέσποτων σκύλων του Πουκέτ για περισσότερα από 15 χρόνια. Εκτός από τον ετήσιο εμβολιασμό, το ίδρυμα στέλνει κτηνιάτρους στο καταφύγιο σε εβδομαδιαία βάση και προσωπικό ενημέρωσης της κοινότητας σε καθημερινή βάση για να διασφαλίσει ότι όλα τα σκυλιά που φιλοξενούνται εκεί είναι στειρωμένα/στειρωμένα, αποπαρασιτωμένα, προστατευμένα από τσιμπούρια και ψύλλους και θεραπεύονται για τυχόν προβλήματα υγείας, με πιο συνηθισμένα τραύματα από δάγκωμα σκύλου, μυκητιασικές και άλλες δερματικές παθήσεις, διάρροια και βήχα. Οποιαδήποτε σκυλιά πάσχουν από πιο σοβαρές καταστάσεις μεταφέρονται στο νοσοκομείο Soi Dog στο Mai Khao για περαιτέρω θεραπεία.

Όλα αυτά έχουν κόστος και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός διαθέτει περίπου 2 εκατομμύρια μπατ κάθε χρόνο για κτηνιατρικές θεραπείες και προφύλαξη για τα σκυλιά στο καταφύγιο. Χωρίς κρατική χρηματοδότηση, αυτά τα έξοδα καλύπτονται από ευγενικές δωρεές από γενναιόδωρους φιλόζωους σε όλο τον κόσμο.

Η φροντίδα των σκύλων στο καταφύγιο αδέσποτων σκύλων του Πουκέτ αποτελεί σημαντικό μέρος του προγράμματος κοινωνικής προσέγγισης της Soi Dog, το οποίο παρέχει φροντίδα και θεραπεία για σκύλους και γάτες του δρόμου σε κοινότητες γύρω από το Πουκέτ.

Οι τρεις ομάδες ενημέρωσης της κοινότητας του Soi Dog αποτελούνται από έναν κτηνίατρο και κτηνιατρικό προσωπικό υποστήριξης που ταξιδεύουν σε όλο το νησί για να παρέχουν άμεση ιατρική περίθαλψη σε ζώα που έχουν αναφερθεί άρρωστα ή τραυματισμένα. Μεταξύ των πολλών πλεονεκτημάτων του, το πρόγραμμα βοηθά στην ανακούφιση του φόρτου στα συνεχώς πολυάσχολα νοσοκομεία σκύλων και γατών της Soi Dog. Βοηθά επίσης στη διδασκαλία βασικών πρώτων βοηθειών για τα ζώα σε όσους φροντίζουν σκύλους και γάτες στην κοινότητα μέσω τυχαίας μάθησης και καθορισμένων εργαστηρίων.

«Ενώ η Soi Dog φροντίζει ζώα από κάθε υπόβαθρο, είτε ζουν στους δρόμους είτε σε εγκαταστάσεις όπως η κυβερνητική λίρα σκύλου, είναι επίσης συλλογική ευθύνη της κοινότητας να ενωθεί για να βοηθήσει τα ζώα του Πουκέτ και όχι μόνο. », πρόσθεσε ο Δρ Alicja.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύεται με πλήρη άδεια και εξουσιοδότηση από τον οργανισμό ή τους οργανισμούς που αναφέρονται στο υλικό δημοσίων σχέσεων και στα μέσα TPN. Οι δηλώσεις, οι σκέψεις και οι απόψεις του οργανισμού που εμπλέκονται στο δελτίο τύπου είναι εξ ολοκλήρου δικές τους και ενδέχεται να μην αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του TPN media και του προσωπικού του.

Ο Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τρία χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και τις εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ ρεπόρτερ και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.