Δεν υπάρχουν σημαντικές διαταραχές χρήσης μαριχουάνας ή προβλήματα που αυξάνονται μετά την αποποινικοποίηση της κάνναβης στην Ταϊλάνδη, λέει το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας

Εθνική -

Καμία σημαντική διαταραχή ή πρόβλημα χρήσης μαριχουάνας δεν αυξήθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια, ούτε και μετά τη νομιμοποίηση της κάνναβης και της κάνναβης στην Ταϊλάνδη τον Ιούνιο, δήλωσε την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου το υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης.

Ο Δρ. Praphon Tangsrikiatkul, Πρόεδρος της Επιτροπής Μαριχουάνας για Ιατρική Χρήση υπό το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας, αποκάλυψε κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής ότι τα τελευταία πέντε χρόνια από το 2018 έως το 2022, ο αριθμός των εξαρτημένων από μαριχουάνα που αναζήτησαν αποκατάσταση ήταν σχετικά σταθερός.

Δρ Praphon Tangsrikiatkul

Σύμφωνα με πληροφορίες του Τμήματος Ιατρικών Υπηρεσιών, οι ασθενείς που υποφέρουν από αλλεργίες στη μαριχουάνα ή οξεία δηλητηρίαση από κάνναβη στο τμήμα επειγόντων περιστατικών είναι αυτή τη στιγμή κατά μέσο όρο 1-2 άτομα/ημέρα ενώ το 81 τοις εκατό των ασθενών αναρρώνουν και μπορούν να επιστρέψουν στο σπίτι μετά νοσηλεύεται στα επείγοντα. (πληροφορίες από 29 Αυγούστου 2022)

«Σε σύγκριση με άλλα ναρκωτικά, η μεθαμφεταμίνη κατέλαβε την πρώτη θέση όσον αφορά τον αριθμό των ατόμων που πέρασαν από αποκατάσταση, που ήταν 77.55 τοις εκατό. Ο αριθμός των ατόμων με κατάχρηση ηρωίνης ήταν επίσης ανησυχητικός, καθώς εκείνοι που ζήτησαν αποκατάσταση ήταν πιθανό να αυξηθούν. Αλλά για τη μαριχουάνα, ο αριθμός των ατόμων που λαμβάνουν θεραπεία απεξάρτησης δεν έχει αυξηθεί τα τελευταία 5 χρόνια, παρά το γεγονός ότι το φυτό έχει νομιμοποιηθεί στην Ταϊλάνδη», πρόσθεσε ο Δρ Praphon.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media. 

Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου οκτώ χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/