Εννιάχρονος στο Πουκέτ ισχυρίζεται ότι υπέστη σοβαρή τριχόπτωση μετά τη λήψη ενός εμβολίου για τον Covid-19, το γραφείο Δημόσιας Υγείας λέει να μην βγάλει βιαστικά συμπεράσματα

Πουκέτ -

Ένα εννιάχρονο κορίτσι στο Thalang υπέστη σοβαρή απώλεια μαλλιών αφού έλαβε ένα δεύτερο εμβόλιο Covid-19 πριν από δύο μήνες και η οικογένειά της και το κορίτσι κατηγορούν για αυτό το εμβόλιο.

Η μητέρα της, η κυρία Jeeranan, της οποίας το επίθετο αποκαλύφθηκε για να προστατεύσει την ταυτότητα του παιδιού, είπε στο Phuket Express: «Στην κόρη μου αρέσει να αθλείται. Είναι υγιής. Πριν από περίπου δύο μήνες έλαβε μια δεύτερη δόση εμβολίου Covid -19 πριν αρχίσουν να πέφτουν τα μαλλιά της. Μολύνθηκε από τον Covid-19 αφού έλαβε επίσης το εμβόλιο».

Το TPN σημειώνει ότι σύμφωνα με πολλούς κορυφαίους γιατρούς της Ταϊλάνδης, όπως ο Δρ. Opas Karnkawinpong, τα εμβόλια Covid-19 δεν εγγυώνται τη διακοπή της μετάδοσης του ιού, αλλά επικεντρώνονται στη μείωση των σοβαρών κρουσμάτων και των θανάτων.

«Την πήγα σε κλινικές και νοσοκομεία, αλλά η τριχόπτωση εξακολουθεί να επιδεινώνεται. Οι γιατροί δεν μπορούν να προσδιορίσουν τι προκαλεί την τριχόπτωση». συμπλήρωσε η μητέρα.

Οι αξιωματούχοι του Γραφείου Δημόσιας Υγείας του Πουκέτ ερευνούν τώρα την υπόθεση, αλλά έχουν προειδοποιήσει το κοινό αφού η ιστορία έγινε viral να μην βιαστεί να βγάλει συμπεράσματα χωρίς αποδεδειγμένα στοιχεία ότι η τριχόπτωση συνδέθηκε με το εμβόλιο, καθώς θα μπορούσε επίσης να συνδεθεί με άλλες παθήσεις ή ακόμα και Covid19.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Ο Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τρία χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και τις εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ ρεπόρτερ και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.