Δελτίο Τύπου: Η Ταϊλάνδη χορηγεί παράταση βίζας σε τουρίστες για να τονώσει την επερχόμενη υψηλή περίοδο

Ακολουθεί ένα δελτίο τύπου από την Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT). Οι δηλώσεις μέσα είναι δικές τους.

Μπανγκόκ, 31 Αυγούστου, 2022– Το Κέντρο της Ταϊλάνδης για τη Διοίκηση της Κατάστασης COVID-19 (CCSA) ενέκρινε την πρόταση της Αρχής Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT) για παράταση της περιόδου παραμονής σε 45 ημέρες για τους τουρίστες από χώρες/περιοχές που δικαιούνται απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης και σε 30 ημέρες για εκείνους πληροί τις προϋποθέσεις για Visa on Arrival (VOA). Αυτό θα ισχύει από την 1η Οκτωβρίου 2022 έως τις 31 Μαρτίου 2023.

Η ΤΑΤ πρότεινε την παράταση για την τόνωση της επερχόμενης υψηλής περιόδου, η οποία διαρκεί συνήθως από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο.

Κατά τη διάρκεια της ειδικά χορηγούμενης περιόδου των 6 μηνών, η διάρκεια παραμονής ανά φορά θα επεκταθεί από 30 ημέρες σε 45 ημέρες για κατόχους διαβατηρίων των ακόλουθων χωρών/περιοχών που μπορούν να εισέλθουν στην Ταϊλάνδη βάσει προγράμματος απαλλαγής από την τουριστική βίζα: Ανδόρα, Αυστραλία, Αυστρία, Μπαχρέιν, Βέλγιο, Μπρουνέι, Καναδάς, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ινδονησία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Ιαπωνία, Κουβέιτ, Λετονία, Λιχτενστάιν, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μαλαισία, Μαλδίβες , Μαυρίκιος, Μονακό, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Ομάν, Φιλιππίνες, Πολωνία, Πορτογαλία, Κατάρ, Σαν Μαρίνο, Σαουδική Αραβία, Σιγκαπούρη, Σλοβακία, Σλοβενία, Νότια Αφρική, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Τουρκία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ΗΒ, Ουκρανία και ΗΠΑ.

Επίσης, κατά την ίδια περίοδο 6 μηνών, η διάρκεια παραμονής ανά φορά θα επεκταθεί από 15 ημέρες σε 30 ημέρες για κατόχους διαβατηρίων των ακόλουθων χωρών/περιοχών που μπορούν να υποβάλουν αίτηση για VOA: Μπουτάν, Βουλγαρία, Κίνα, Κύπρος, Αιθιοπία , Φίτζι, Γεωργία, Ινδία, Καζακστάν, Μάλτα, Μεξικό, Ναουρού, Παπούα Νέα Γουινέα, Ρουμανία, Σαουδική Αραβία, Ταϊβάν, Ουζμπεκιστάν και Βανουάτου.

Επιπλέον, οι κάτοχοι διαβατηρίων των ακόλουθων χωρών/ εδαφών μπορούν να εισέλθουν στην Ταϊλάνδη χωρίς βίζα βάσει διμερούς συμφωνίας: Καμπότζη (14 ημέρες), Μιανμάρ (14 ημέρες), Χονγκ Κονγκ (30 ημέρες), Λαϊκή Δημοκρατία του Λάος. (30 ημέρες, Μακάο (30 ημέρες), Μογγολία (30 ημέρες), Ρωσία (30 ημέρες και VOA), Βιετνάμ (30 ημέρες), Αργεντινή (90 ημέρες), Βραζιλία (90 ημέρες), Χιλή (90 ημέρες), Κορέα ( ROK) (90 ημέρες) και Περού (90 ημέρες).

Λάβετε υπόψη ότι οι υπήκοοι ορισμένων χωρών/περιοχών πρέπει να υποβάλουν αίτηση για βίζα μόνο στη Βασιλική Πρεσβεία της Ταϊλάνδης ή στο Βασιλικό Γενικό Προξενείο στη χώρα διαμονής τους ή στην καθορισμένη Βασιλική Πρεσβεία/Γενικό Προξενείο της Ταϊλάνδης. Ως εκ τούτου, συνιστάται στους ταξιδιώτες να επικοινωνήσουν με την πλησιέστερη Βασιλική Πρεσβεία ή Γενικό Προξενείο της Ταϊλάνδης για να μάθουν εάν μπορούν να υποβάλουν την αίτηση.

Πληροφορίες για την τοποθεσία και τον αριθμό επικοινωνίας των Πρεσβειών και των Γενικών Προξενείων της Βασιλικής Ταϊλάνδης διατίθενται στη διεύθυνση www.thaiembassy.org.

Για να υποβάλουν αίτηση ηλεκτρονικά, οι επισκέπτες μπορούν να ελέγξουν την καταλληλότητά τους να το κάνουν στον επίσημο ιστότοπο της Ταϊλάνδης Ηλεκτρονικής Βίζας στη διεύθυνση www.thaievisa.go.th.

Η Ταϊλάνδη καλωσορίζει θερμά ταξιδιώτες από όλες τις χώρες/εδάφη με απόδειξη είτε πιστοποιητικού εμβολιασμού είτε, για μη εμβολιασμένα άτομα, αρνητικό αποτέλεσμα RT-PCR ή επαγγελματικού τεστ ATK εντός 72 ωρών από το ταξίδι. Αυτά μπορεί να είναι σε έντυπη ή ψηφιακή μορφή. Θα γίνονται τυχαίοι έλεγχοι κατά τις αφίξεις στα διεθνή αεροδρόμια της Ταϊλάνδης ή στα χερσαία συνοριακά σημεία ελέγχου (σε 22 επαρχίες).

Ενώ βρίσκονται στην Ταϊλάνδη, τόσο οι εμβολιασμένοι όσο και οι μη εμβολιασμένοι/μη πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες συνιστάται να ακολουθούν αυστηρά τα πρότυπα υγείας και ασφάλειας. Οι ταξιδιώτες που παρουσιάζουν συμπτώματα τύπου COVID θα πρέπει να υποβληθούν σε εξετάσεις. Εάν το τεστ είναι θετικό, πρέπει να λάβουν την κατάλληλη ιατρική θεραπεία.

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.