Δύο τελευταία κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στην Ταϊλάνδη και οι στενές τους επαφές βρίσκονται τώρα υπό την παρακολούθηση των αρχών, αναφέρει το υπουργείο Δημόσιας Υγείας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Υπουργείο Δημόσιας Υγείας

Μπανγκόκ -

Ο υπουργός Δημόσιας Υγείας Anutin Charnvirakul αποκάλυψε τη Δευτέρα, 29 Αυγούστου, ότι το Τμήμα Ελέγχου Νοσημάτων ακολούθησε τα μέτρα του για την παρακολούθηση των δύο τελευταίων κρουσμάτων της ευλογιάς των πιθήκων στην Ταϊλάνδη και την παρακολούθηση των συμβάσεων υψηλού κινδύνου για την πρόληψη της εγχώριας εξάπλωσης.

Το έβδομο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων επιβεβαιώθηκε την Κυριακή ότι ήταν μια 37χρονη Ταϊλανδή από την Μπανγκόκ που είχε ιστορικό σεξουαλικών δραστηριοτήτων με έναν ξένο άνδρα πριν εμφανίσει ύποπτα συμπτώματα στις 20 Αυγούστου. Επιβεβαιώθηκε ότι μολύνθηκε την Παρασκευή 26 Αυγούστου. Τρεις από τις στενές της επαφές, συμπεριλαμβανομένου του αλλοδαπού άνδρα, εντοπίστηκαν και δόθηκε εντολή για παρακολούθηση της υγείας για 21 ημέρες.

Η Anutin δήλωσε περαιτέρω ότι η ανακάλυψη ενός νέου περιστατικού αντικατοπτρίζει αποτελεσματικά μέτρα προσυμπτωματικού ελέγχου των ασθενών για τη δημόσια υγεία και το γεγονός ότι η ασθενής αναζήτησε ιατρική θεραπεία μόνη της στο Bamrasnaradura Infectious Diseases Institute απέδειξε επίσης ότι οι άνθρωποι άρχισαν να αναγνωρίζουν περισσότερα για τη νόσο και τα συμπτώματά της.

Εν τω μεταξύ, το Τμήμα Ελέγχου Νοσημάτων θα συνεχίσει τις έρευνες κατά των στενών επαφών και θα παρακολουθεί τα συμπτώματά τους μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου.

«Και τα επτά κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων προκλήθηκαν κυρίως από επικίνδυνες συμπεριφορές όπως η αλλαγή σεξουαλικών συντρόφων και η σεξουαλική δραστηριότητα με αγνώστους. Προσπαθούμε να ενημερώσουμε το κοινό για αυτό όσο μπορούμε και για το γεγονός ότι το Monkeypox δεν είναι τρομακτικό. Εάν δεν έχετε επικίνδυνες συμπεριφορές ως τέτοιες, τότε είστε εντάξει. Και δεν είναι σοβαρή ασθένεια, μπορεί να θεραπευτεί», πρόσθεσε ο υπουργός.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media. 

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/