Αρκετοί σύλλογοι χώρων ψυχαγωγίας στην Ταϊλάνδη ζητούν παράταση του ωραρίου λειτουργίας στις 4 π.μ. για την ενίσχυση του τουρισμού και της εγχώριας οικονομίας

Εθνική -

Αρκετοί σύλλογοι χώρων διασκέδασης στην Ταϊλάνδη ζήτησαν από την κυβέρνηση να παρατείνει το ωράριο λειτουργίας των χώρων διασκέδασης μέχρι τις 4:00 π.μ. για την τόνωση του τουρισμού και την αναζωογόνηση της εγχώριας οικονομίας.

Ο Weerawit Kreuasombat, Πρόεδρος του Patong Entertainment Business Association (PEBA), είπε στο Associated Press τη Δευτέρα, 29 Αυγούστου, ότι το σημερινό πρόβλημα είναι ότι οι ίδιοι κανονισμοί δεν ισχύουν σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς δεν είναι πάντα συνεπείς με το κοινωνικό πλαίσιο και τη συμπεριφορά κάποιων συγκεκριμένων πόλεων.

Ο πρόεδρος δήλωσε: «Προσωπικά πιστεύω ότι δεν μπορούν να εφαρμοστούν οι ίδιες ρυθμίσεις σε όλη τη χώρα. Θα πρέπει να υπάρχει κατηγοριοποίηση ζωνών. Για χώρους διασκέδασης, ορισμένες περιοχές μπορεί να κλείσουν στις 11:00, ορισμένες περιοχές μπορεί να κλείσουν στη 1:00 ή στις 2:00 π.μ. και ορισμένες περιοχές μπορούν να παραταθούν έως τις 4:00 π.μ. για την κάλυψη των αναγκών των τουριστών. Ταυτόχρονα, μπορεί να υπάρξει σωστή διαχείριση και τάξη για κάθε χωροταξική περιοχή».

«Πολλοί άνθρωποι μπορεί να μην μπορούν να φανταστούν ποιο είναι το όφελος από το άνοιγμα ενός χώρου διασκέδασης για επιπλέον 2-3 ώρες. Υποθέτοντας ότι η επιχείρηση των χώρων ψυχαγωγίας μπορεί να δημιουργήσει μέση δαπάνη 2,000-3,000 μπατ/άτομο/ημέρα. Εάν επεκτείνονταν οι ώρες λειτουργίας, οι δαπάνες θα μπορούσαν επίσης να διπλασιαστούν έως και 4,000-5,000 μπατ/άτομο/ημέρα. Κατά τη διάρκεια της οικονομικής τόνωσης, αυτό μπορεί να τονώσει την οικονομία γρήγορα και αποτελεσματικά. Επιπλέον, είναι και μια μορφή κυκλικής οικονομίας καθώς η αύξηση των ατομικών δαπανών έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της απασχόλησης, των επιχειρήσεων, καθώς και των τοπικών μεταφορών».

ΦΩΤΟ: INN News

Ο Sa-nga Ruangwatthanakul, Πρόεδρος του Khaosan Road Business Operators Association, είπε ότι καθώς οι επιχειρηματίες ακολουθούσαν πάντα τις κυβερνητικές οδηγίες και τους περιορισμούς Covid για δύο χρόνια, η κυβέρνηση θα πρέπει να τους αποζημιώσει για τη σπατάλη χρόνου, την απώλεια εισοδήματος και την αύξηση του χρέους παρατεταμένες ώρες χώρων νυχτερινής διασκέδασης.

«Σήμερα, εστιάζουμε στην προσέλκυση ξένων τουριστών να ταξιδέψουν στη χώρα, προκειμένου να δημιουργήσουμε εισόδημα για τη χώρα. Αλλά οι τουρίστες έχουν διαφορετικές προτιμήσεις, επομένως θα πρέπει να προσαρμοστούμε για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των τουριστών ανάλογα με την κάθε περιοχή, ώστε να αποφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα», συνέχισε.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Prachachat

Ο Thanakorn Kuptajit, Σύμβουλος του Thai Alcohol Beverage Business Association (TABBA), αποκάλυψε τους λόγους που υποστήριξε την παράταση της ώρας ότι αποτελεί μέρος της ενίσχυσης της ατμόσφαιρας του νυχτερινού τουρισμού και μπορεί να εφαρμοστεί πιλοτικά σε δημοφιλείς τουριστικές περιοχές, όπως το Khao San Road, Pattaya, Krabi, Phang Nga, Chiang Mai, Phuket, Hua Hin και Samui, ώστε η οικονομία σταδιακά να αναζωογονηθεί.

Επιπλέον, ο Sadis Chaithieng, Πρόεδρος της Ταϊλανδικής Ένωσης Δημόσιων Ταξί, πρόσθεσε ότι οι παρατεταμένες ώρες των χώρων διασκέδασης θα ωφελήσουν επίσης τα ταξί, ταξί μοτοσυκλετών, τρίκυκλα και άλλες παρόμοιες υπηρεσίες μεταφοράς, καθώς θα μπορούσαν να παρέχουν περισσότερες υπηρεσίες και να κερδίσουν περισσότερα χρήματα από τους τουρίστες.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media. 

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.