Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα συνεχίζουν να απαγορεύονται στην αγορά της Ταϊλάνδης, επαναλαμβάνει ο υπουργός Δημόσιας Υγείας

Εθνική -

Η Ταϊλάνδη επαναλαμβάνει τη θέση της σχετικά με την απαγόρευση όλων των μορφών ηλεκτρονικών τσιγάρων, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης και εισαγωγής των προϊόντων στη χώρα.

Ο υπουργός Δημόσιας Υγείας Anutin Charnvirakul είπε κατά τη διάρκεια της 20ης Εθνικής Διάσκεψης για τον Καπνό και την Υγεία τη Δευτέρα, 29 Αυγούστου, ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και άλλοι νέοι τρόποι καπνίσματος αποτελούν κρυφό κίνδυνο στην κοινωνία, ειδικά μεταξύ των νέων και των εφήβων.

Ανέφερε μια έρευνα που διεξήχθη από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ταϊλάνδης το 2021, η οποία αποκαλύπτει ότι περισσότεροι από τους μισούς περίπου 80,000 καπνιστές ηλεκτρονικών τσιγάρων στην Ταϊλάνδη ήταν έφηβοι ηλικίας μεταξύ 15 και 24 ετών.

«Τα αποτελέσματα της έρευνας απέδειξαν ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είχαν δημιουργήσει νέους καπνιστές, ειδικά στους νέους. Άρχισαν να καπνίζουν πιο γρήγορα και ήταν πιο πιθανό να επηρεαστούν από τον καπνό του τσιγάρου, με αποτέλεσμα αρνητικό αντίκτυπο στην κοινωνία, την οικονομία και το περιβάλλον», είπε ο Anutin.

Ο Υπουργός επανέλαβε επίσης ότι το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας υπό την τριετή διαχείρισή του ουδέποτε υποστήριξε και απαγόρευσε ρητά τη χρήση και εισαγωγή ηλεκτρονικών τσιγάρων σε κάθε μορφή.

«Ανεξάρτητα από το ποια μορφή ηλεκτρονικού τσιγάρου διαφημίζεται ότι είναι ακίνδυνα ή δεν προκαλούν καμία επίδραση στην υγεία, το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας δεν αγόρασε τέτοιες δικαιολογίες και δεν υποστήριξε με κανέναν τρόπο τα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Αλλά όσοι εθεάθησαν να ατμίζουν, έφεραν κυρίως ηλεκτρονικά τσιγάρα που εισήχθησαν παράνομα. Οι υπάλληλοι θα μπορούσαν να κινηθούν νομικά κατά των καπνιστών μόνο εάν συλληφθούν. Και οι κατασχέσεις ηλεκτρονικών τσιγάρων θα συνεχίσουν να απαγορεύουν τις πωλήσεις τους στο διαδίκτυο και στη μαύρη αγορά», πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, οι επικριτές στο διαδίκτυο επεσήμαναν αμέσως ότι η Ταϊλάνδη αποποινικοποίησε πρόσφατα τη μαριχουάνα στις 9 Ιουνίου, αλλά συνεχίζει να τηρεί σκληρή στάση για το άτμισμα και το ναργιλέ.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/