Ο κατώτατος ημερήσιος μισθός της Ταϊλάνδης αναμένεται να αυξηθεί κατά 5% από την 1η Οκτωβρίου

Εθνική -

Ο ημερήσιος κατώτατος μισθός της Ταϊλάνδης αναμένεται να αυξηθεί κατά 5% κατά μέσο όρο από την 1η Οκτωβρίου με το υψηλότερο ποσοστό των 354 μπατ να ισχύει στο Chonburi, το Rayong και το Phuket.

Η σύσκεψη για την εξέταση της αύξησης των μισθών πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας χθες, 26 Αυγούστου, και συμμετείχε η εθνική επιτροπή μισθών που αποτελείται από 19 εκπροσώπους εργατικών ομάδων, εργοδοτών και κυβερνητικών στελεχών.

Ο ημερήσιος κατώτατος μισθός στην Ταϊλάνδη δεν έχει αυξηθεί για τουλάχιστον δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας Covid-19, αλλά το κόστος διαβίωσης όπως μεταφορά, φυσικό αέριο, ηλεκτρικό ρεύμα ή ακόμα και στιγμιαία noodles εκτοξεύονται. Ως εκ τούτου, η επιτροπή έπρεπε να βοηθήσει τους εργαζόμενους να αντιμετωπίσουν αυτό το βάρος αυξάνοντας τους μισθούς, δήλωσε ο Boonchob Suthamanaswong, μόνιμος γραμματέας του υπουργείου Εργασίας.

Οι τρέχοντες ημερήσιοι ελάχιστοι μισθοί εξαρτώνται από κάθε επαρχία με το υψηλότερο ποσοστό 336 μπατ στο Τσονμπούρι και το Πουκέτ. Οι νέες τιμές, σύμφωνα με τον Boonchob, θα κυμαίνονται από 328 έως 354 μπατ με μέσο όρο 337 μπατ ή 5.02% με βάση την αρχή της δικαιοσύνης τόσο για τους εργοδότες όσο και για τους εργαζόμενους.

Το υψηλότερο ποσοστό 354 μπατ ανά ημέρα θα ισχύει στο Chonburi, το Rayong και το Phuket, ενώ όσοι εργάζονται στην Bangkok, Nonthaburi, Nakhon Pathom, Pathum Thani, Samut Prakan και Samut Sakhon θα λαμβάνουν 353 μπατ την ημέρα. Η εθνική επιτροπή μισθών ψήφισε να περάσει ομόφωνα η αύξηση, δήλωσε ο Boonchob. Το νέο επιτόκιο θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Οκτωβρίου, εν αναμονή της έγκρισης του υπουργικού συμβουλίου την επόμενη εβδομάδα.

Εγγραφείτε
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.