Έκτο επιβεβαιωμένο κρούσμα ευλογιάς πιθήκων στην Ταϊλάνδη αναφέρθηκε στο Maha Sarakham

Maha Sarakham-

Ταϊλάνδη χθες (26 Αυγούστουth), ανέφερε το έκτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων που είναι μια Ταϊλανδή στο Maha Sarakham, στα βορειοανατολικά της Ταϊλάνδης.

Ο γενικός διευθυντής του Τμήματος Ελέγχου Νοσημάτων, Δρ. Opas Karnkawinpong, αποκάλυψε ότι ο τελευταίος ασθενής ήταν μια 21χρονη Ταϊλανδή που είναι υπάλληλος μασάζ που επέστρεψε πρόσφατα από το Κατάρ.

Το χρονοδιάγραμμά της έχει ως εξής:

- Αύγουστος 10th Ένα κόκκινο εξάνθημα ξεκίνησε από τα γεννητικά της όργανα ενώ βρισκόταν στο Κατάρ.

– Στις 21 Αυγούστου επέστρεψε στην Ταϊλάνδη και έφτασε στο σπίτι της στο Maha Sarakham.

– Στις 22 Αυγούστου πήγε σε τοπικό νοσοκομείο με πυρετό και πρησμένους λεμφαδένες.

- Αύγουστος 24th επιβεβαιώθηκε με Monkeypox.

Ο Δρ. Όπας πρόσθεσε, «Είναι προφανές ότι ο ασθενής ήταν εισαγόμενο κρούσμα από το εξωτερικό. Υπάρχουν τέσσερις επαφές υψηλού κινδύνου και 24 άτομα χαμηλού κινδύνου από αυτή την περίπτωση. Οι περιπτώσεις ασθενών και κινδύνου βρίσκονται τώρα υπό στενή παρακολούθηση από το ιατρικό προσωπικό και τους αξιωματούχους της Δημόσιας Υγείας. Ο Γενικός Διευθυντής προέτρεψε το κοινό να παραμείνει ψύχραιμο καθώς η ασθένεια δεν προσβάλλεται εύκολα».

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Ο Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τρία χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και τις εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ ρεπόρτερ και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.