Μια ματιά στην εβδομάδα που έρχεται στις ειδήσεις της Ταϊλάνδης: Η Ταϊλάνδη περιμένει την απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου για το όριο θητείας του πρωθυπουργού

Ταϊλάνδη-

Ακολουθεί μια εβδομαδιαία εκπομπή στην οποία επισημαίνουμε τις κορυφαίες ιστορίες που εξελίσσονται και αυτές που πρέπει να παρακολουθήσετε που λαμβάνουν χώρα στην Ταϊλάνδη την επόμενη εβδομάδα.

Αυτό επιτρέπει στους αναγνώστες να έχουν σαφήνεια για τις πιο σημαντικές ιστορίες και κάποιες πληροφορίες για το τι να περιμένουν την επόμενη εβδομάδα στην Ταϊλάνδη, το Πουκέτ, την Πατάγια και την Μπανγκόκ.

Αυτή την εβδομάδα, καλύπτουμε τις 28 Αυγούστου 2022 έως τις 3 Σεπτεμβρίου 2022.

Πάμε!

1. Με την αναστολή του Prayut Chan-O-Cha πότε θα αποφασίσει το συνταγματικό δικαστήριο για το όριο της θητείας του;

Αυτή είναι αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη ιστορία της περασμένης εβδομάδας και η μεγαλύτερη ιστορία που θα ακολουθήσει για την επόμενη ή τρεις εβδομάδες.

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Prayut Chan-O-Cha ανεστάλη την περασμένη εβδομάδα από το συνταγματικό δικαστήριο της Ταϊλάνδης για να εξετάσει τη διαμάχη σχετικά με το όριο της θητείας του. Καλύψαμε πλήρως τι σημαίνει αυτό εδώ.

Ωστόσο, ο Prayut παραμένει υπουργός Άμυνας και θα συνεχίσει να εργάζεται σε αυτόν τον ρόλο κατά την περίοδο λήψης αποφάσεων του συνταγματικού δικαστηρίου. Ο Prawit Wongsuwan αναλαμβάνει καθήκοντα πρωθυπουργού αυτή τη στιγμή.

Η απόφαση εξέπληξε πολλούς σχολιαστές στο διαδίκτυο, ωστόσο, ορισμένοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δήλωσαν ότι εξακολουθούν να περιμένουν το συνταγματικό δικαστήριο να ευνοήσει τελικά τον Prayut. Αυτό μένει, φυσικά, να φανεί.

Το βασικό ζήτημα που εξετάζεται είναι οι αντίπαλοι της κυβέρνησης ισχυρίζονται ότι ο Prayut έχει φτάσει το συνταγματικό όριο της θητείας του στα 8 χρόνια, αφού ήταν εγκαίρως από το 2014. Η κυβέρνηση, ωστόσο, λέει ότι το τρέχον σύνταγμα θεσπίστηκε το 2017 και ότι ο Prayut, ο οποίος ηγήθηκε πραξικοπήματος για να αναλάβει την κυβέρνηση, δεν ήταν πρωθυπουργός κατά τα προηγούμενα χρόνια του.

Η συζήτηση συμφωνήθηκε να ξεκινήσει από το συνταγματικό δικαστήριο, το οποίο ανέστειλε προσωρινά τον Πραγιούτ ως πρωθυπουργό για να συζητήσει το θέμα.

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης λέει ότι αυτό δεν θα δημιουργήσει προβλήματα εξουσίας ή έλλειψη διακυβέρνησης στο μεταξύ, όπως καλύψαμε εδώ.

Προς το παρόν, περιμένουμε και παρακολουθούμε. Δεν υπάρχει οριστικό χρονοδιάγραμμα για το πόσο θα διαρκέσει η απόφαση, με προβλέψεις από μία εβδομάδα έως δύο μήνες. Ό,τι κι αν συμβεί, ούτως ή άλλως νέες εκλογές για πρωθυπουργό έχουν οριστεί για λίγο πριν τον Μάιο του επόμενου έτους. Αλλά πολλοί αντίπαλοι του Prayut θα προτιμούσαν να τον δουν έξω τώρα.

Όπως πάντα, το TPN θα σας κρατά ενήμερους για αυτήν και όλες τις άλλες σημαντικές ιστορίες. Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα!

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφείτε
Tanakorn Panyadee
Ο τελευταίος μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιδύο ετών που σήμερα ζει και σπουδάζει το τελευταίο έτος του κολεγίου του στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.