Βιετναμέζος συνελήφθη αφού έκλεψε 15,000 μπατ σε μετρητά και ένα iPhone από Ολλανδό τουρίστα στο νησί Σαμούι

ΦΩΤΟ: Naewna

Samui, Surat Thani -

Ένας Βιετναμέζος ύποπτος συνελήφθη αφού έκλεψε 15,000 μπατ και ένα iPhone από έναν Ολλανδό τουρίστα ενώ βρισκόταν σε χώρο διασκέδασης στο νησί Σαμούι.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Μπο Πουτ, συνταγματάρχης Yutthana Sirisombat είπε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης: «Ο κ. Ο Hanifi Mert, 25 ετών, από την Ολλανδία, υπέβαλε αναφορά την περασμένη εβδομάδα στις 20 Αυγούστουth ότι το iPhone 13 και τα 15,000 μπατ του έκλεψαν από την τσάντα του ενώ χόρευε μέσα σε ένα χώρο διασκέδασης κοντά στην παραλία Cha Weng."

«Ελέγξαμε πλάνα CCTV μέσα στον χώρο διασκέδασης. Ο άνδρας ύποπτος πήρε μετρητά και ένα κινητό τηλέφωνο από τον κ. Μερτ». δήλωσε η Yutthana.

«Ο ύποπτος συνελήφθη αργότερα κοντά στην παραλία Chaweng αυτή την εβδομάδα. Αναγνωρίστηκε ως ο κύριος Tueng, υπήκοος Βιετνάμ. Παραδέχτηκε ότι έκλεψε τα αντικείμενα από τον τουρίστα. Έστειλε το κινητό τηλέφωνο μέσω δέματος στην Μπανγκόκ και έλαβε 4,000 μπατ. Τελικά κατασχέσαμε το κινητό πίσω και το επιστρέψαμε στον κ. Μερτ». συνέχισε η Γιούθανα.

"Κύριος. Ο Μερτ είπε ότι είναι πολύ χαρούμενος και είπε ευχαριστώ στους αξιωματικούς μας. Θα πει στους φίλους του να έρθουν στο νησί Σαμούι. Έχει ένα σχέδιο να κάνει μια επιχείρηση και εδώ». κατέληξε ο Yutthana.

Ωστόσο, η αστυνομία του Σαμούι δεν ανέφερε για τα αγνοούμενα 15,000 σε μετρητά μπατ.

«Ο ύποπτος κ. Tueng είπε ότι πλήρωσε 7,000 μπατ σε κάποιον που μπορεί να τον φέρει στην Ταϊλάνδη μέσω φυσικών συνόρων. Ζούσε στο νησί Samui ως πωλητής για περισσότερα από 10 χρόνια, ώστε να μπορεί να μιλά ταϊλανδικά, αλλά δεν έχει νόμιμη βίζα». πρόσθεσε η Yutthana.

Ο Tueng αντιμετωπίζει κατηγορίες για κλοπή και παράνομη είσοδο στη χώρα και θα απελαθεί αφού αντιμετωπίσει ποινές για την πρόσφατη κλοπή του.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.