Ο τουρισμός της Ταϊλάνδης ανακάμπτει σταδιακά μετά το άνοιγμα, η κυβέρνηση θα παρατείνει την περίοδο βίζας για να προσελκύσει 10 εκατομμύρια ξένους τουρίστες μέχρι το τέλος του έτους

Εθνική -

Ο τουρισμός της Ταϊλάνδης ανακάμπτει σταδιακά αφού περισσότεροι από τέσσερα εκατομμύρια ξένοι τουρίστες έφτασαν στην Ταϊλάνδη από την πλήρη επαναλειτουργία στις αρχές του 2022, αποκάλυψε η κυβερνητική εκπρόσωπος Anucha Burachaisri την Τετάρτη, 24 Αυγούστου.

Ο εκπρόσωπος συνέχισε ότι η σημαντική αύξηση των διεθνών τουριστών ήταν θετικό σημάδι, αντανακλώντας την ανάκαμψη του τουριστικού τομέα και της οικονομίας της Ταϊλάνδης λόγω της χαλάρωσης των ταξιδιωτικών μέτρων από την κυβέρνηση και των τουριστικών προωθητικών ενεργειών.

Οι αρμόδιοι φορείς έλαβαν εντολή να καταλήξουν σε αποτελεσματικά μέτρα για την τόνωση του τουρισμού το δεύτερο εξάμηνο του έτους, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της Αρχής Τουρισμού για προσέλκυση 10 εκατομμυρίων ξένων τουριστών μέχρι το τέλος του 2022.

Επιπλέον, η πρόσφατη έγκριση του Κέντρου για τη Διοίκηση Καταστάσεων Covid-19 (CCSA) για την παράταση της περιόδου θεώρησης ήταν επίσης συνεπής με την κυβερνητική πολιτική για την υποδοχή περισσότερων τουριστών.

Σύμφωνα με την έγκριση, η περίοδος απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης θα παραταθεί από 30 ημέρες σε 45 ημέρες και η Visa on Arrival (VOA) θα επεκταθεί επίσης από το πολύ 15 ημέρες σε 30 ημέρες, με ισχύ από τον Οκτώβριο του 2022 έως τον Μάρτιο του 2023.

Οι σχετικές αρχές, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείου Εξωτερικών και του Γραφείου Μετανάστευσης, έλαβαν εντολή να εφαρμόσουν και να προχωρήσουν με την απόφαση CCSA στο επόμενο βήμα.

«Η κυβέρνηση αναζητά τρόπους και εξετάζει διάφορα μέτρα για να είναι συνεπής με τις εγχώριες και διεθνείς καταστάσεις για την τόνωση και την αναζωογόνηση του τουρισμού και άλλων συναφών βιομηχανιών, ενώ παράλληλα ακολουθεί την εφαρμογή των μέτρων δημόσιας υγείας», πρόσθεσε η Anucha.

Το TPN σημειώνει ότι οι περίοδοι παράτασης βίζας δεν είχαν ακόμη νομοθετηθεί στη Βασιλική Εφημερίδα και δεν ήταν επίσημες, χωρίς καθορισμένη ημερομηνία για το πότε θα συμβεί αυτό.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, Τα Νέα της Πατάγια, ιδιοκτησία της μητρικής μας εταιρείας TPN media. 

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.