Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ταϊλάνδης διατάσσει τον στρατηγό Prayut να αναστείλει τα καθήκοντά του ως πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, με άμεση ισχύ

Μπανγκόκ -

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ταϊλάνδης την Τετάρτη, 24 Αυγούστου, ψήφισε υπέρ της εντολής του στρατηγού Prayut Chan-O'Cha να αναστείλει τα καθήκοντά του ως πρωθυπουργού έως ότου εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου για τη διαμάχη για την οκταετή θητεία του.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, η δικαστική επιτροπή υπερψήφισε με 5 κατά 4 στην απαρτία σήμερα το πρωί. Η διαταγή τίθεται σε ισχύ αμέσως έως ότου το δικαστήριο εκδικάσει, κατά την οποία η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει πιθανώς περίπου ένα μήνα ή περισσότερο.

Η συζήτηση έχει τελειώσει εάν ο Prayut έχει υπερβεί το όριο οκταετούς θητείας του. Οι αντίπαλοι υποστηρίζουν ότι το έχει κάνει, μετρώντας τον χρόνο από τότε που ανέλαβε κατά τη διάρκεια ενός πραξικοπήματος το 2014. Ο Πραγιούτ και η κυβέρνηση υποστηρίζουν ότι δεν το έχει κάνει, καθώς το τρέχον σύνταγμα ολοκληρώθηκε το 2017 και ο Πραγιούτ δεν ήταν πρώην πρωθυπουργός πριν από αυτό. Το συνταγματικό δικαστήριο συμφώνησε να συζητήσει το θέμα και να αναστείλει την εργασία του Prayut προσωρινά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Εν τω μεταξύ, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Prawit Wongsuwan θα εκτελεί χρέη χρέη/υπηρεσιακού πρωθυπουργού.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.