Επιφανείς γιατροί της Ταϊλάνδης κατά των παρατεταμένων ωρών κλεισίματος της νυχτερινής ζωής, ισχυρίζονται ότι οι τουρίστες δεν έρχονται στην Ταϊλάνδη για πάρτι, αλλά για παραλίες και ναούς

Ταϊλάνδη -

Επιφανείς γιατροί της Ταϊλάνδης προειδοποίησαν για την πρόταση παράτασης του χρόνου κλεισίματος στις 4:00 π.μ. για χώρους νυχτερινής διασκέδασης σε τουριστικές ζώνες, γεγονός που θα προκαλέσει περισσότερους θανάτους από τροχαία, εγκλήματα και προσωπικά ατυχήματα καθώς υπάρχει περισσότερος χρόνος για κατανάλωση αλκοόλ, σύμφωνα με αυτούς.

Η προηγούμενη ιστορία μας:

Το Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού πρόκειται να προτείνει επίσημα στο Κέντρο Διαχείρισης Κατάστασης COVID-19 (CCSA) για παράταση των ωρών λειτουργίας των χώρων ψυχαγωγίας έως τις 4:00 π.μ. ξεκινώντας από αυτή την υψηλή περίοδο τον Οκτώβριο.

Ο γιατρός Taejing Siripanich, γραμματέας του Ιδρύματος Don't Drive Drunk έχει δώσει την άποψή του σχετικά με το σχέδιο, «Το σχέδιο επέκτασης στις 4:00 π.μ. δεν μπορεί σίγουρα να εγγυηθεί την τόνωση της οικονομίας. Από την άλλη πλευρά, αυτό ίσως πρέπει να είναι μια ανταλλαγή με την υγεία και την ασφάλεια των ανθρώπων».

«Πιστεύω ότι οι ξένοι τουρίστες έρχονται στην Ταϊλάνδη όχι λόγω νυχτερινών κέντρων, ποτών και πάρτι. Οι περισσότεροι από αυτούς θέλουν να έρθουν εδώ λόγω του φυσικού και πολιτιστικού τουρισμού, όπως οι παραλίες, τα πάρκα, ο παραδοσιακός πολιτισμός της Ταϊλάνδης και οι ναοί. Η ώρα κλεισίματος στις 4:00 π.μ. είναι περισσότερο για τους Ταϊλανδούς», πρόσθεσε ο γιατρός Taejing.

«Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία τροχαίων ατυχημάτων, φέτος υπάρχουν περισσότεροι θάνατοι από τροχαία ατυχήματα από πέρυσι, αφού οι χώροι ψυχαγωγίας χαλάρωσαν από τα προηγούμενα κλεισίματα λόγω Covid-19. Θα αξίζει τον κόπο να προχωρήσουμε αυτή την ώρα κλεισίματος στις 4:00 π.μ.;», ρώτησε ο γιατρός Taejing.

Ο γιατρός Prasit Wattanapa από το Πανεπιστήμιο Mahidol πρόσθεσε: «Προσωπικά δεν συμφωνώ με αυτήν την ιδέα. Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ. Οι περισσότεροι από τους τρέχοντες ασθενείς μας με Covid-19 είναι εργαζόμενοι που τους αρέσει να κάνουν παρέα τη νύχτα. Αφού μολύνθηκαν από νυχτερινά κέντρα, επιστρέφουν σπίτι και μολύνουν τις οικογένειές τους. Το κλείσιμο στις 2:00 π.μ. είναι αρκετό για όλες τις ζώνες. Οι υγιείς άνθρωποι χρειάζονται αρκετό ύπνο και θα πρέπει να βρουν περισσότερες υγιεινές αναζητήσεις».

Η τελική απόφαση για την πρόταση στις 4:00 π.μ. ενδέχεται να ληφθεί ήδη από την επόμενη εβδομάδα.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.