Τα φάρμακα για τον Covid-19 θα είναι έτοιμα για δημόσια διανομή στα φαρμακεία σε εθνικό επίπεδο στην Ταϊλάνδη από τον Σεπτέμβριο και μετά

ΦΩΤΟ: Κέντρο Covid-19

Μπανγκόκ -

Το Κέντρο Διοίκησης Καταστάσεων Covid-19 (CCSA) χορήγησε άδεια σε φαρμακεία σε όλη τη χώρα να διανέμουν φάρμακα Covid-19 για ασθενείς που βρίσκονται σε απομόνωση στο σπίτι, από την 1η Σεπτεμβρίου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της CCSA, Δρ. Taweesilp Visanuyothin, δήλωσε στο Associated Press μετά τη γενική συνέλευση της CCSA σήμερα το απόγευμα, 19 Αυγούστου, ότι το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας είχε επισπεύσει τη διαδικασία καταχώρισης φαρμάκων Covid-19 για γενική χρήση, ενώ ο Κυβερνητικός Φαρμακευτικός Οργανισμός (GPO) είχε προετοιμάσει το φάρμακα για διανομή στο ευρύ κοινό.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, τα διαθέσιμα φάρμακα για τον Covid-19 στην αποθήκευση περιλαμβάνουν 5 εκατομμύρια δισκία Favipiravir, 6.76 εκατομμύρια Molnupiravir και 3.8 χιλιάδες Remdesivir και η ποσότητα είναι επαρκής για τοπική διανομή.

Από την 1η Σεπτεμβρίου και μετά, οι ιατρικές υπηρεσίες εκτός του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας θα μπορούν να αγοράζουν φάρμακα και τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα θα μπορούν να διανέμουν φάρμακα στους ασθενείς σύμφωνα με τις συνταγές. Οι μονάδες ιατρικών υπηρεσιών του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας θα μπορούσαν να προβούν σε προμήθεια φαρμάκων από την 1η Οκτωβρίου και μετά για τις ανάγκες του οργανισμού.

Σχετικά με την ακύρωση του Διατάγματος Έκτακτης Ανάγκης και τη διάλυση της CCSA τον Οκτώβριο, ο Πρωθυπουργός και ο εκπρόσωπος είπαν αμοιβαία ότι τα θέματα εξετάζονται επί του παρόντος στην επιτροπή CCSA και η απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη στη σημερινή συνεδρίαση. παρά τις αντικρουόμενες αναφορές των μέσων ενημέρωσης.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media. 

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/