Οι αλλοδαποί που έρχονται στην Ταϊλάνδη για να καπνίσουν μαριχουάνα για ψυχαγωγικούς σκοπούς αποθαρρύνονται έντονα, λέει ο υπουργός Δημόσιας Υγείας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Manager Online

Εθνική -

Ο υπουργός Δημόσιας Υγείας Anutin Charnvirakul υποσχέθηκε να προωθήσει την Ταϊλάνδη ως κορυφαία αγορά μαριχουάνας για ιατρικούς σκοπούς και να αποθαρρύνει τους ξένους τουρίστες που είχαν στόχο να επισκεφθούν τη χώρα για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Ο Υπουργός παραχώρησε συνέντευξη σε ξένο Τύπο την Τετάρτη, 17 Αυγούστου, ότι το υπουργείο περίμενε ότι η αγορά μαριχουάνας στην Ταϊλάνδη θα αποφέρει περίπου 1.5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε πρώιμα έσοδα και θα αυξηθεί 2-3 φορές υψηλότερα μετά το πρώτο έτος της αποποινικοποίησης.

Επανέλαβε επίσης ότι η Ταϊλάνδη θα επικεντρωθεί στην κάνναβη και την κάνναβη μόνο για ιατρική χρήση και επί του παρόντος δεν προωθεί την ψυχαγωγική χρήση. Οι ξένοι τουρίστες που σχεδίαζαν να επισκεφθούν τη χώρα μόνο για να καπνίσουν το φυτό αποθαρρύνθηκαν.

«Έτσι, το να λέμε ότι η μαριχουάνα στην Ταϊλάνδη είναι δωρεάν και μπορεί να καπνιστεί οπουδήποτε είναι ψευδείς ειδήσεις. Δεν είναι αλήθεια. Και δεν υποδεχόμαστε τουρίστες έτσι. Θα προτιμούσαμε να έρθουν οι τουρίστες στην Ταϊλάνδη και να εκτιμήσουν τον πολιτισμό και τις παραδόσεις μας και να δουν την ομορφιά στη χώρα μας», είπε ο Anutin.

Ωστόσο, οι ψυχαγωγικοί σκοποί μπορεί να εισαχθούν στο μέλλον όταν οι άνθρωποι κατανοήσουν πλήρως τη χρήση της μαριχουάνας, πρόσθεσε ο υπουργός.

Επιπλέον, η πολιτική της χώρας για την κάνναβη έχει επίσης προσελκύσει το ενδιαφέρον Malaysia, η οποία είναι σήμερα μελέτη της χρήσης κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς. Ο Υπουργός έχει επίσης προγραμματιστεί να συζητήσει το θέμα με τον Υπουργό Δημόσιας Υγείας της Μαλαισίας στη συνεδρίαση των Υπουργών Υγείας της ASEAN την επόμενη εβδομάδα.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/