Το Κέντρο Διαχείρισης Κατάστασης Covid-19 (CCSA) θα συζητήσει την ανακήρυξη του Covid-19 ως μεταδοτικής ασθένειας υπό επιτήρηση την Παρασκευή

ΦΩΤΟ: Κέντρο Covid-19

Μπανγκόκ -

Το Κέντρο Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-19 (CCSA) σχεδιάζει να συζητήσει τη δυνατότητα ανακήρυξης του Covid-19 ως μεταδοτικής ασθένειας υπό επιτήρηση στην επόμενη συνεδρίαση της Παρασκευής 18 Αυγούστου.

Ο στρατηγός Supot Malaniyom, γενικός γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (NSC), δήλωσε στον Τύπο την Πέμπτη ότι η επιτροπή CCSA θα εξετάσει την πρόταση της Δημόσιας Υγείας να κηρύξει τον Covid-19 ως μεταδοτική ασθένεια υπό επιτήρηση.

Επιπλέον, η συνάντηση θα καλύψει τη διαφορά για το άνοιγμα των συνόρων σε πολλά σημεία ελέγχου σε όλη τη χώρα αφού είχαν επαναλειτουργήσει για περισσότερο από ένα μήνα. Στη συνάντηση της Παρασκευής θα συζητηθούν επίσης οι διανομές εμβολίων και φαρμάκων.

Όταν ρωτήθηκε εάν η CCSA θα διαλυόταν έως την 1η Οκτωβρίου εάν η ασθένεια χαρακτηριζόταν ως μεταδοτική ασθένεια υπό επιτήρηση, ο στρατηγός Supot δήλωσε ότι θα εξαρτηθεί από την κατάσταση παρά την ανακοίνωση χαλάρωσης.

«Εάν είναι απαραίτητο, πρέπει να εξακολουθήσουν να εφαρμόζονται αποκλειστικοί νόμοι και κανονισμοί για τον έλεγχο και την πρόληψη της εξάπλωσης της νόσου», πρόσθεσε ο επικεφαλής.

Επιπλέον, ο στρατηγός Supot φάνηκε να συμπεραίνει ότι δεν υπήρχαν σχέδια για την απόσυρση του μη δημοφιλούς διατάγματος έκτακτης ανάγκης, που ίσχυε από τον Απρίλιο του 2020, εκείνη τη στιγμή. Οι επικριτές ισχυρίζονται ότι το διάταγμα χρησιμοποιείται για να σταματήσει πιθανές διαμαρτυρίες υπέρ της δημοκρατίας, ωστόσο, η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι το διάταγμα είναι απαραίτητο για διοικητικές διαδικασίες ως μέρος του Covid.

Τέλος, ο Στρατηγός είπε επίσης ότι η Τουριστική Αρχή της Ταϊλάνδης δεν είχε επισήμως εμφανιστεί στη συνάντηση αυτής της εβδομάδας για να προτείνει εκτεταμένες ώρες νυχτερινής διασκέδασης σε ορισμένες τουριστικές περιοχές και πρόσθεσε επίσης ότι αυτό ήταν συζητήσιμο εάν ήταν στη δικαιοδοσία της διαφήμισης CCSA ίσως χρειαστεί να περάσει από μια επίσημη διαδικασία για να γίνει νόμιμο. Ήταν πιθανό, ωστόσο, να γίνει μια καθυστερημένη προσθήκη.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/