Ο υπουργός Τουρισμού και Αθλητισμού θα προτείνει παράταση του ωραρίου για χώρους διασκέδασης σε δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα

Εθνική -

Ο υπουργός Τουρισμού και Αθλητισμού ετοιμάζεται να προτείνει την παράταση του ωραρίου των χώρων διασκέδασης από τις 2:00 τα ξημερώματα. έως τις 4:00 π.μ. να είναι σύμφωνη με την τουριστική συμπεριφορά.

Ο υπουργός Phiphat Ratchakitprakarn αποκάλυψε την Πέμπτη, 11 Αυγούστου, ότι η πρόταση θα εισαχθεί στη συνεδρίαση του Κέντρου Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-19 (CCSA) για έγκρισή τους την επόμενη εβδομάδα.

Ο Phiphat πρόσθεσε: «Η παράταση είναι σύμφωνη με τη συμπεριφορά των ξένων τουριστών, όπως οι Ευρωπαίοι και οι πολίτες της Μέσης Ανατολής που ξεκινούσαν τακτικά το δείπνο γύρω στις 10:00 μ.μ. και άρχισε να πίνει τα μεσάνυχτα. Όταν λοιπόν άρχισαν να διασκεδάζουν, ήρθε η ώρα να κλείσουν οι χώροι διασκέδασης. Έτσι, το τρέχον ωράριο λειτουργίας δεν ανταποκρίνεται τόσο στις ανάγκες των τουριστών».

Αυτό, ωστόσο, δεν θα ισχύει πανελλαδικά αλλά μόνο σε κατάλληλες ζώνες. Σύμφωνα με τον Υπουργό, το Υπουργείο μελετά τις πιλοτικές ζώνες ζωνών που είναι ως επί το πλείστον δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί, όπως η οδός Khaosan στην Μπανγκόκ, η Bangla Road στην παραλία Patong του Πουκέτ, η Walking Street στην Πατάγια, το Ao Nang στο Krabi, το Khao Lak στο Phang Nga , Χούα Χιν, Σαμούι και Τσιάνγκ Μάι. Σημειώνουμε ότι η λίστα των περιοχών όπου θα ισχύει η 4πμ δεν έχει οριστικοποιηθεί.

Το Υπουργείο ενημέρωσε αρχικά τους τοπικούς επιχειρηματίες να σχηματίσουν μια ομάδα για να συζητήσουν με τον περιφερειάρχη τους σχετικά με την πρόθεσή τους να δημιουργήσουν μια ζώνη. Ωστόσο, η χωροθέτηση δεν πρέπει να ενοχλεί με κανέναν τρόπο τους ανθρώπους της κοινότητας.

«Εάν η συζήτηση πήγε καλά, τότε το Υπουργείο θα διαβουλεύεται με το Υπουργείο Εσωτερικών για να εξετάσει την έγκριση χωροθέτησης προτού την προτείνει στην CCSA», συνέχισε ο Phiphat.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.