Η αστυνομία της Ταϊλάνδης υπενθυμίζει στο κοινό ότι οι ζώνες ασφαλείας θα είναι υποχρεωτικές για όλους τους επιβάτες, που θα τεθούν σε ισχύ στις αρχές Σεπτεμβρίου

Εθνική -

Το Γραφείο Μητροπολιτικής Αστυνομίας υπενθυμίζει στο κοινό τη νέα ρύθμιση να να διατάξει όλους τους επιβάτες των οχημάτων να φορούν ζώνες ασφαλείας καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, όπως δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τον περασμένο Μάιο.

Ο Αναπληρωτής Επίτροπος και εκπρόσωπος Jirasan Kaewsangek δήλωσε την Πέμπτη, 11 Αυγούστου, ότι ο κανονισμός αποτελεί μέρος του νόμου για την οδική κυκλοφορία αριθ. 13 που θα τεθεί σε ισχύ στις 5 Σεπτεμβρίου.

Εκτός από τους ρυθμούς των καθισμάτων, ο νόμος περιλαμβάνει επίσης παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου ή εξειδικευμένο κάθισμα για παιδιά κάτω των έξι ετών για μείωση του κινδύνου σοβαρού και θανατηφόρου τραυματισμού. Ο νόμιμος και ασφαλής σχεδιασμός του καθίσματος θα ανακοινωθεί αργότερα μετά από εξέταση της Βασιλικής Αστυνομίας της Ταϊλάνδης.

Ο Αναπληρωτής Επίτροπος είπε: «Η Βασιλική Αστυνομία της Ταϊλάνδης θα εκδώσει έναν πλήρη νόμο σύντομα. Εάν μπορεί να γίνει μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου, η επίσημη εφαρμογή θα είναι ευέλικτη εντός 90 ημερών και ο νόμος θα ανακοινωθεί άμεσα. Σε ό,τι αφορά τη λιτότητα, η αστυνομία θα δώσει αρχικά προειδοποιήσεις προκειμένου να ενημερώσει το κοινό κατά την πρώτη περίοδο εφαρμογής. Δεν θα δίναμε προτεραιότητα στη σύλληψη και θα εξετάζαμε κατά περίπτωση».

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Ο Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τρία χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και τις εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ ρεπόρτερ και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.