Τεράστιος φαλαινοκαρχαρίας βρέθηκε νεκρός στο Κράμπι

Κράμπι –

Ένας τεράστιος φαλαινοκαρχαρίας βρέθηκε νεκρός κοντά σε νησί στο Κράμπι.

Ο φαλαινοκαρχαρίας βρέθηκε νεκρός σε μια παραλία κοντά σε ένα θέρετρο στο νησί Lanta Yai στην περιοχή Lanta Island χθες (9 Αυγούστου). Το Βασιλικό Ναυτικό της Ταϊλάνδης και στελέχη του Κέντρου Θαλάσσιων Πόρων και της Παράκτιας Έρευνας Ανταμάν μετέβησαν στο σημείο.

Ο αρσενικός φαλαινοκαρχαρίας έχει μήκος 7.3 μέτρα και ζύγιζε 2.5 τόνους (2,500 κιλά). Ο φαλαινοκαρχαρίας είχε αρχίσει να αποσυντίθεται. Δεν υπήρξαν σημάδια τραυματισμού από αλιευτικά εργαλεία.

Ο κ. Somboon Kangrang, ο διευθυντής του θέρετρου, είπε στο Phuket Express, «Ο νεκρός φαλαινοκαρχαρίας είχε ξεβραστεί στην παραλία κοντά στο θέρετρο πριν καλέσω τους αξιωματούχους».

Ένας διάσημος τοπικός δύτης ονόματι κ. Gai Tong είπε στο Phuket Express, «Μπορεί να είναι ο ίδιος φαλαινοκαρχαρίας που βλέπαμε συχνά κοντά στο νησί Phi Phi και στο νησί Lanta. Τις τελευταίες δέκα μέρες δεν το είδαμε».

Οι υπάλληλοι πήραν μερικά δείγματα από τον φαλαινοκαρχαρία για περαιτέρω εξέταση. Ο φαλαινοκαρχαρίας θάφτηκε εκεί κοντά.

Το TPN σημείωσε ότι οι φαλαινοκαρχαρίες βρίσκονται κυρίως στη Θάλασσα Ανταμάν. Είναι προστατευόμενο θαλάσσιο ζώο καθώς κινδυνεύει με εξαφάνιση. Για τους ψαράδες, ο θάνατος ενός φαλαινοκαρχαρία είναι μεγάλη απώλεια για τη θάλασσα, καθώς ο φαλαινοκαρχαρίας αντιπροσωπεύει άφθονους θαλάσσιους πόρους.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Ο Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τρία χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και τις εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ ρεπόρτερ και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.