Οι παράνομες συγκεντρώσεις ενδέχεται να αντιμετωπίσουν βαριά φυλάκιση 2 ετών ή πρόστιμο 40,000 μπατ, προειδοποιεί η αστυνομία της Ταϊλάνδης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: iLaw

Εθνική -

Η Βασιλική Αστυνομία της Ταϊλάνδης τη Δευτέρα, 8 Αυγούστου, προειδοποίησε το κοινό για μεγάλες συγκεντρώσεις και συναναστροφές καθώς θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης 2 ετών ή πρόστιμο 40,000 μπατ για παραβίαση των κανονισμών για την πρόληψη της εξάπλωσης του Covid-19.

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της αστυνομίας Krissana Pattanacharoen αποκάλυψε ότι ο Επίτροπος Suwat Chaengyodsuk έδωσε εντολή στις επίσημες υπηρεσίες σε εθνικό επίπεδο να επιθεωρήσουν περιοχές υψηλού κινδύνου και να παρακολουθούν δραστηριότητες που περιλαμβάνουν μεγάλες συγκεντρώσεις.

Εάν βρεθούν, οι αρχές θα μπορούσαν να απαγορεύσουν τέτοιες δραστηριότητες εάν δεν είχαν άδεια από τον κυβερνήτη της Μπανγκόκ, τους κυβερνήτες των επαρχιών ή τις επαρχιακές διοικήσεις, σύμφωνα με το πρόσφατο θέμα της κυβέρνησης για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και των μεγάλων συγκεντρώσεων και της ανάμειξης που προκαλεί Covid-19.

Αυτό περιλαμβάνει ειρηνικές συγκεντρώσεις διαδηλωτών υπέρ της δημοκρατίας, πρόσθεσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος. Ωστόσο, οι διαδηλώσεις πρέπει να ειδοποιηθούν και να εγκριθούν από τη ΒΜΑ ή τα κυβερνητικά στελέχη, από τον Αύγουστο.

Εάν όχι, οι διοργανωτές θα μπορούσαν να κατηγορηθούν για παραβίαση του νόμου περί δημόσιας διοίκησης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης με μέγιστο πρόστιμο φυλάκισης 2 ετών ή/και πρόστιμο 40,000 μπατ. Παρόλα αυτά, η Krissana επέμεινε ότι ο κανόνας δεν σχεδιάστηκε ειδικά για να περιορίσει την ελευθερία του λόγου ή τις διαμαρτυρίες, αλλά μάλλον για να εξασφαλίσει ότι όλοι ήταν υγιείς και για να σταματήσει ο Covid.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει εργαστεί με το The Pattaya News για τέσσερα χρόνια. Ειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση μεταξύ ταϊλανδέζικου στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ δημοσιογράφων και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.