Ο αναπληρωτής κυβερνήτης του Chonburi λέει ότι η θανατηφόρα πυρκαγιά σε νυχτερινό κέντρο του Mountain B προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα, πάνω από 500 χώροι στην Πατάγια έλαβαν εντολή να ελεγχθούν για ασφάλεια

Chonburi, Ταϊλάνδη –

Ο κ. Naris Niramaiwong, Αναπληρωτής Κυβερνήτης της επαρχίας Chonburi, δήλωσε σε συνάντηση σήμερα το πρωί, 7 Αυγούστου, στο Sattahip ότι η μοιραία φωτιά σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο νυχτερινό κέντρο Mountain B προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα.

Το νυχτερινό κέντρο διασκέδασης Mountain B πυρπολήθηκε λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα της Παρασκευής 5 Αυγούστου, σκοτώνοντας δεκαπέντε ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες.

Σύμφωνα με τον κ. Νάρη, ένα βραχυκύκλωμα από τη μουσική σκηνή προκάλεσε έκρηξη και η φωτιά που επεκτάθηκε σε στιγμές οφειλόταν σε αφρό που χρησιμοποιήθηκε για ηχομόνωση που δεν ήταν πυρίμαχο και εύκολα εύφλεκτα πλακάκια οροφής. Ο υψηλός αριθμός θανάτων οφείλεται εν μέρει μόνο σε μία κύρια είσοδο και έξοδο για το χώρο διεξαγωγής, με τις εξόδους πυρκαγιάς και τις πίσω εξόδους απρόσιτες, σφραγισμένες ή/και κλειδωμένες, σύμφωνα με πληροφορίες λόγω των φόβων των πελατών να φύγουν χωρίς να πληρώσουν. Το μεγάλο κλαμπ φέρεται να είχε μόνο δύο πυροσβεστήρες και δεν είχε την κατάλληλη άδεια ως νυχτερινό κέντρο αλλά ως εστιατόριο. Στο χώρο προστέθηκε επίσης παράνομη επέκταση κτιρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο χώρος δεν είχε σχέδια έκτακτης ανάγκης ή διαδικασίες για πυρκαγιά.

Ο κ. Naris είπε επίσης ότι πάνω από πεντακόσιοι χώροι, κυρίως στην Πατάγια, θα επιθεωρηθούν για μέτρα ασφαλείας από αρμόδιους αξιωματούχους και αστυνομία. Η αστυνομία έχει περιοδεύσει σε πολλά μεγάλα νυχτερινά κέντρα της Walking Street τις τελευταίες νύχτες, σημειώνει το TPN, αλλά εκατοντάδες άλλα θα επιθεωρηθούν την επόμενη εβδομάδα περίπου σύμφωνα με τον Naris.

Τα πράγματα που αναζητούνται στις επιθεωρήσεις θα είναι άφθονοι πυροσβεστήρες που είναι ενημερωμένοι, φωτεινές πινακίδες εξόδου πυρκαγιάς, πυροσβεστικές έξοδοι μη φραγμένες, σφραγισμένες ή κλειδωμένες, κατάλληλες άδειες, λειτουργία CCTV και πολλά άλλα.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της Pattaya Kunlachart Kunllachai, Οι χώροι θα πρέπει να έχουν ασκήσεις πυρκαγιάς και πρόβες καθώς και σχέδια έκτακτης ανάγκης.

Εν τω μεταξύ, ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου, γνωστός ως Sia B, βρίσκεται στη φυλακή αυτό το Σαββατοκύριακο εν αναμονή της πρώτης εμφάνισης στο δικαστήριο τη Δευτέρα 8 Αυγούστου, με πολλαπλές κατηγορίες σχετικά με την πυρκαγιά.

Πέντε αστυνομικοί με δικαιοδοσία στο νυχτερινό κέντρο μεταφέρθηκαν σε ανενεργές θέσεις εν αναμονή της έρευνας την Παρασκευή 5 Αυγούστου και τουλάχιστον ένας εξέχων αξιωματούχος της περιφέρειας έχει επίσης μετακινηθεί.

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.