Η Ταϊλάνδη αναφέρει το τέταρτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων, στην Μπανγκόκ

Εθνική -

Το τέταρτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων στην Ταϊλάνδη επιβεβαιώθηκε ότι ήταν μια Ταϊλανδέζα υπήκοος, 22 ετών, η οποία είχε ιστορικό στενής επαφής με έναν ξένο άνδρα σε έναν χώρο διασκέδασης στην Μπανγκόκ.

Ο Δρ Opas Karnkawinpong, Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Ελέγχου Νοσημάτων, είπε στο Associated Press την Παρασκευή, 5 Αυγούστου, ότι η γυναίκα ασθενής επισκεπτόταν τακτικά τους χώρους διασκέδασης στην πρωτεύουσα μία φορά την εβδομάδα και φέρεται να είχε στενή επαφή με έναν αλλοδαπό.

Ο ασθενής άρχισε να έχει ελαφρύ πυρετό στις 29 Ιουλίου, αλλά συνέχισε να επισκέπτεται τους χώρους στην ίδια περιοχή με τους Ταϊλανδούς και ξένους φίλους. Την επόμενη μέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, άρχισε να έχει φουσκάλες στα χέρια και τα πόδια της πριν εξαπλωθούν σε όλο της το σώμα, συμπεριλαμβανομένων των γεννητικών οργάνων.

Στη συνέχεια, ο 22χρονος ασθενής αναζήτησε ιατρική περίθαλψη σε νοσοκομείο στο Samut Prakan στις 3 Αυγούστου. Τα δείγματά της συλλέχθηκαν και δοκιμάστηκαν στο Τμήμα Ιατρικών Επιστημών και στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Chulalongkorn. Τα αποτελέσματα απέδειξαν την ανίχνευση του ιού Monkeypox την Πέμπτη 4 Αυγούστου.

Τώρα μεταφέρεται στο Ινστιτούτο Bamrasnaradura του Τμήματος Ελέγχου Νοσημάτων για στενή παρακολούθηση για τουλάχιστον 21 ημέρες.

Αξιωματούχοι της Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων και του Υπουργείου Υγείας της Μπανγκόκ διεξάγουν υγειονομικές έρευνες για να παρακολουθήσουν τις επαφές υψηλού κινδύνου της ασθενούς που είναι οι συγκάτοικοι και οι φίλοι της, καθώς και ο ύποπτος αλλοδαπός που ήταν στενή επαφή της από το χώρο.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2022!

Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει εργαστεί με το The Pattaya News για τέσσερα χρόνια. Ειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση μεταξύ ταϊλανδέζικου στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ δημοσιογράφων και αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.