Τα επιζώντα θύματα της πυρκαγιάς στο Mountain B λένε ότι η παμπ είχε μία έξοδο ενώ υποσχέθηκε αποζημίωση για τα θύματα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Sawang Rojjana Sathan Sattahip

Πατάγια -

Αρκετά επιζώντα θύματα της πυρκαγιάς στο Mountain B club είπαν ότι τα ηχοαπορροφητικά πάνελ αφρού στην οροφή πήραν φωτιά, έλιωσαν και έπεσαν πάνω στους παμπ που πήγαιναν κάτω, σκοτώνοντας 14 άτομα που δεν μπορούσαν να ξεφύγουν από μια μοναδική έξοδο στο μπροστινό μέρος της παμπ.

Μια γυναίκα επιζών θύμα της πυρκαγιάς στο Mountain B που σκότωσε μέχρι στιγμής 14 άτομα, εκ των οποίων 13 μέσα στην παμπ και 1 σε νοσοκομείο, βγήκε για να εκφράσει τη φρικτή εμπειρία της ενώ έκανε παρέα μέσα στην παμπ πριν ξεσπάσει όλη η κόλαση.

«Έπινα με τον φίλο μου μέσα στο Βουνό Β», είπε το θύμα σε διάσημο τηλεοπτικό παρουσιαστή. «Ήταν γύρω στα μεσάνυχτα. η παμπ ήταν αρκετά σκοτεινή, αλλά όχι τόσο γεμάτη. Κάθισα με την πλάτη μου στραμμένη σε μια μουσική σκηνή, πίνοντας και κουβεντιάζοντας, και ξαφνικά άκουσα ένα εκκωφαντικό φύσημα που γύρισε κάθε κεφάλι προς τη σκηνή όπου το συγκρότημα σταμάτησε επίσης».

Χωρίς τραυματισμούς, το επιζών θύμα συνέχισε, «Αυτή ήταν η στιγμή που συνέβη. Ένα κομμάτι οροφής καλυμμένο με φλόγα έπεσε στη σκηνή και ακολούθησαν πολλά άλλα κομμάτια, όλα φλεγόμενα σαν βροχή φωτιάς. Ο φίλος μου και εγώ καταφέραμε να ξεφύγουμε από την μπροστινή πύλη γιατί καθίσαμε πολύ κοντά της, αλλά πολλοί άλλοι κοντά στη σκηνή δεν τα κατάφεραν».

Ο παρουσιαστής στη συνέχεια ρώτησε τον DJ που επίσης επέζησε από το περιστατικό. «Ήμουν πολύ τυχερός γιατί πήγα στην τουαλέτα έξω από την παμπ και ετοιμαζόμουν να επιστρέψω μέσα, όταν είδα το αφεντικό μου να τρέχει και να μου φωνάζει να τρέξω», είπε ο DJ και συνέχισε σκυθρωπός, «Τον ακολούθησα και έτρεξα, αλλά μετά μόλις επέστρεψε μέσα στη φλογερή παμπ για να βοηθήσει άλλους που δεν τα κατάφερναν».

Ο τραγουδιστής σε αυτήν την παμπ που έπαιζε συνήθως τη Δευτέρα είπε στο Facebook: «Αυτό που πάντα ήλπιζα να μην συμβεί ποτέ συνέβη μόλις σήμερα. Πάντα φοβόμουν να παίξω σε αυτή την παμπ γιατί είχε μια μοναδική, μικροσκοπική έξοδο στο μακρινό μέτωπο. Η πόρτα πίσω από τη σκηνή ήταν συνήθως για το συγκρότημα και κλειδωνόταν αμέσως μετά την είσοδο όλων. Πάνω από το κεφάλι όλων υπήρχαν επίσης πολλά πάνελ αφρού που χρησιμοποιήθηκαν για την απορρόφηση του ήχου, τα οποία ήταν εύφλεκτα. Κάθε Δευτέρα, πάντα οραματιζόμουν τον εαυτό μου να παίζω στην παμπ Santika, η οποία κάηκε και σκότωσε πολλούς ανθρώπους πριν από πολύ καιρό. Προσεύχομαι να είναι όλοι ασφαλείς και αβλαβείς».

Ωστόσο, ο «Imm», ένας άλλος τραγουδιστής που τραγούδησε στο Mountain B χθες το βράδυ, κηρύχθηκε επίσημα νεκρός μαζί με τους 14 οθες.

Το Τμήμα Πρόληψης και Μετριασμού Καταστροφών του Chonburi έχει δημιουργήσει ένα κέντρο διοίκησης στην παμπ για να βοηθήσει τα θύματα όσον αφορά την οικονομική αποζημίωση. Αρχικά, σε όλους τους τραυματίες θα δοθούν 4,000 μπατ ή 13,300 αν γίνουν ανάπηροι λόγω τραυματισμών. Στην οικογένεια κάθε θύματος θα δοθούν 29,700 μπατ ή διπλάσια αν ο αποθανών είναι τροφός.

Το TPN σημείωσε ότι ο Anuphong Paochinda, υπουργός Εσωτερικών της Ταϊλάνδης, φέρεται να ήταν απογοητευμένος από το περιστατικό, λέγοντας ότι αυτός ο χώρος κατασκευάστηκε παράνομα, δεν διέθετε σωστή άδεια και έκλεισε βίαια πολλές φορές για παραβίαση των νόμιμων ωρών λειτουργίας.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.