Ιατρικός εμπειρογνώμονας προειδοποιεί τους Ταϊλανδούς να αποφεύγουν τη σεξουαλική επαφή με αλλοδαπούς για να αποτρέψουν μολύνσεις από την ευλογιά των πιθήκων, τα σχόλια προκαλούν θυμό από ομογενείς και αλλοδαπούς στο Διαδίκτυο

Μπανγκόκ -

Ο Δρ. Amorn Leelarasamee, Μέλος του Ιατρικού Συμβουλίου της Ταϊλάνδης, την Τρίτη, 2 Αυγούστου, προειδοποίησε τους Ταϊλανδούς να αποφεύγουν την ομαδική σεξουαλική δραστηριότητα και τη σεξουαλική επαφή με αλλοδαπούς για να αποτρέψουν τη μόλυνση από την ευλογιά των πιθήκων.

Τα σχόλιά του, ωστόσο, προκάλεσαν οργή και οργή από πολλούς πρώην και ξένους στο διαδίκτυο, πολλοί από τους οποίους θεώρησαν ότι τα σχόλια ήταν μεροληπτικά, ξενοφοβικά, ρατσιστικά και φανατικα.

Ο ιατρός εμπειρογνώμονας δήλωσε μετά την ανακοίνωση του ΠΟΥ για την Monkeypox ως παγκόσμια έκτακτη ανάγκη υγείας ότι η ασθένεια ήταν δύσκολο να ελεγχθεί καθώς είναι μια ασθένεια που μπορεί να μεταδοθεί από ζώο σε άτομο και από άτομο σε άτομο.

«Εάν εξαπλωθεί σε ζώα, όπως πιθήκους, κουνέλια και αρουραίους, θα είναι δύσκολο να ελεγχθεί και η επιδημία θα γίνει ευρέως διαδεδομένη και μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από τη μόλυνση από άνθρωπο σε άνθρωπο. Και εάν οι ασθενείς με ευλογιά των πιθήκων έχουν οποιαδήποτε άλλη υποκείμενη ασθένεια, ο ιός θα μπορούσε να είναι θανατηφόρος», δήλωσε.

Προκειμένου να αποφευχθεί η ενδημική ευλογιά των πιθήκων στην Ταϊλάνδη, ο Δρ. Amorn συμβούλεψε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να διεξάγει αυστηρή επιτήρηση των επισκεπτών που ταξιδεύουν από το εξωτερικό, ειδικά από χώρες υψηλού κινδύνου. Οι άνθρωποι της Ταϊλάνδης θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν σεξουαλικές δραστηριότητες με αλλοδαπούς σε χώρους διασκέδασης, καθώς θα μπορούσαν να διατρέχουν κίνδυνο μόλυνσης.

Ο γιατρός συνέχισε: «Η καλύτερη πρόληψη είναι να απέχετε από σεξ με άτομα υψηλού κινδύνου. Ακόμα κι αν φορούν προφυλακτικά ή κάνουν στοματικό σεξ, μπορεί να υπάρχει υψηλός κίνδυνος μόλυνσης από την επαφή».

Τα ξένα σχόλια ήταν ιδιαίτερα απογοητευμένα σχετικά με τον γιατρό που ισχυρίστηκε ότι όλοι οι ξένοι ήταν «υψηλού κινδύνου», σημειώνοντας ότι ο καθένας θα μπορούσε να φέρει την ασθένεια, όχι μόνο οι ξένοι.

Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου οκτώ χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/