Η Ταϊλάνδη αναφέρει το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων που είναι Γερμανός τουρίστας στο Πουκέτ

Εθνική -

Η Ταϊλάνδη την Τετάρτη, 3 Αυγούστου, ανέφερε το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων, που είναι ένας Γερμανός τουρίστας που αναμενόταν να είχε τη νόσο από το εξωτερικό.

Ο Δρ Opas Karnkawinpong, Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Ελέγχου Νοσημάτων, αποκάλυψε στο Associated Press σήμερα το πρωί ότι ο τελευταίος ασθενής ήταν ένας 25χρονος Γερμανός υπήκοος που έφτασε στο Πουκέτ στις 18 Ιουλίου. Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της έρευνας για την ασθένεια πιστεύεται ότι είχε μολυνθεί πριν εισέλθει στην Ταϊλάνδη. Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας βρίσκεται επί του παρόντος σε διαδικασία παρακολούθησης στενών επαφών και δημιουργίας λεπτομερούς χρονοδιαγράμματος για τη διερεύνηση της νόσου.

«Ο τρίτος ασθενής είχε πυρετό, πρησμένους λεμφαδένες και εξανθήματα γύρω από την περιοχή των γεννητικών οργάνων. Τα συμπτώματα είναι αρκετά εμφανή. Ως εκ τούτου, αναζήτησε ιατρική περίθαλψη σε τοπικό νοσοκομείο. Δεδομένου ότι είχε επίσης ιστορικό ταξιδιών από το εξωτερικό, τα δείγματά του στάλθηκαν για εξέταση της ευλογιάς των πιθήκων», απηύθυνε ο Δρ. Όπας.

Ο ασθενής βρίσκεται τώρα υπό στενή παρακολούθηση ιατρικού προσωπικού και υπαλλήλων Δημόσιας Υγείας. Ο Γενικός Διευθυντής προέτρεψε το κοινό να παραμείνει ψύχραιμο καθώς η ασθένεια δεν προσβάλλεται εύκολα.

Και πρόσθεσε: «Καμία στενή επαφή των δύο πρώτων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων δεν βρέθηκε να έχει μολυνθεί. Ωστόσο, εξακολουθούν να βρίσκονται υπό υγειονομική παρακολούθηση για 21 ημέρες. Δύο ασθενείς ανέρρωσαν επίσης χωρίς αντιρετροϊκή θεραπεία. Αλλά μια τέτοια θεραπεία μπορεί να είναι απαραίτητη για ασθενείς με φτωχό ανοσοποιητικό σύστημα».

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.