Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας εκχωρεί την εξουσία στη Βασιλική Αστυνομία της Ταϊλάνδης να ασκήσει διώξεις κατά παράνομων πωλήσεων κάνναβης, αλλά επικρατεί σύγχυση

Εθνική -

Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας εξέδωσε επείγουσα επιστολή προς τον Γενικό Επίτροπο της Βασιλικής Αστυνομίας της Ταϊλάνδης για να ασκήσει άμεσες νομικές διώξεις εναντίον ερευνητών, πωλητών, εξαγωγέων και μεταποιητών κάνναβης που δεν κατέχουν νόμιμες άδειες.

Σύμφωνα με την επιστολή, το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας ενημέρωσε τη Βασιλική Αστυνομία της Ταϊλάνδης να συνεργαστεί με αξιωματικούς για την επιβολή του νόμου σύμφωνα με το Άρθρο 46 του νόμου περί προστασίας και προώθησης της παραδοσιακής ταϊλανδικής ιατρικής, BE 2542 (1999), για τη διεξαγωγή συλλήψεων και τη νομική δίωξη οποιουδήποτε προσώπου ή νομικού προσώπου που δεν συμμορφώνεται με τον εν λόγω Νόμο στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  1. Όσοι δεν επιτρέπεται νόμιμα να μελετούν κάνναβη
  2. Όσοι δεν ζήτησαν άδεια εξαγωγής κάνναβης
  3. Αυτοί που δεν επιτρέπεται νόμιμα να πουλήσουν μαριχουάνα
  4. Αυτοί που δεν ζήτησαν άδεια επεξεργασίας κάνναβης για εμπορικούς σκοπούς.

Ανάλυση:

Η TPN Media σημειώνει ότι περισσότερες λεπτομέρειες της ανακοίνωσης εξακολουθούν να είναι περιορισμένες, όσον αφορά τους ακριβείς όρους για το ποιος θα πρέπει να χορηγεί την άδεια ή τι σημαίνει η κατοχή της άδειας.

Η εντολή δεν απαγορεύει τη χρήση κάνναβης, επομένως το κάπνισμα ή η κατοχή από ιδιώτες εξακολουθεί να είναι νόμιμη. Η παραγγελία χρησιμοποιεί ουσιαστικά έναν νόμο για τα βότανα του 1999 για τον έλεγχο των πωλήσεων και της διανομής κάνναβης, αναφέροντας ότι πρέπει να χορηγηθεί άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με αυτόν τον προηγούμενο νόμο για τα βότανα, οι άδειες ήταν γενικά 10,000 έως 20,000 μπατ ανάλογα με τον σκοπό. Ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο εάν η διαδικασία θα είναι ακριβώς η ίδια και πολλές πηγές ταϊλανδικών μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι τα ιατρεία και οι πωλητές της Ταϊλάνδης που προσπαθούν να επικοινωνήσουν με αρμόδια τμήματα υγείας ή τμήματα αδειοδότησης σήμερα είτε έχουν απορριφθεί είτε δεν έχουν απαντηθεί οι κλήσεις και τα e-mail τους , πιθανότατα επειδή τα τμήματα εκπλήσσονται εξίσου από την απότομη διαταγή.

Ορισμένα ιατρεία στην Μπανγκόκ έκλεισαν προσωρινά ή σταμάτησαν να πωλούν προϊόντα THC, ωστόσο, άλλα είπαν ότι λειτουργεί ως συνήθως - προς το παρόν. Άλλοι όμως έχουν ζητήσει συμβουλές από δικηγόρους.

Φυσικά, άδειες, άδειες και επίσημη άδεια για την κάνναβη δεν υπάρχουν καθεαυτές, λόγω του γεγονότος ότι οι οριστικοί νόμοι για την κάνναβη εξακολουθούν να συντάσσονται και να σχηματίζονται από τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, αν και αυτοί οι νομοθέτες έχουν δηλώσει ότι αναμένουν να ολοκληρωθεί το σχέδιο υποβληθεί στη Βουλή μέχρι το τέλος αυτού του μήνα.

Ως αποτέλεσμα, η επείγουσα διαταγή έχει εγείρει ερωτηματικά τόσο από τις αρχές επιβολής του νόμου όσο και από τους πωλητές/ιατρείο κάνναβης, με πολλούς να αναζητούν περισσότερη σαφήνεια από τις αρχές επιβολής του νόμου ή τις αρμόδιες υπηρεσίες υγείας και να συζητήσουν πώς να αποκτήσουν νόμιμα άδεια για την πώληση κάνναβης.

Νωρίτερα, ο υπουργός Δημόσιας Υγείας Anutin Charnvirakul δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει επιστροφή στην αποποινικοποίηση της κάνναβης παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες γιατρών και θρησκευτικών ομάδων. Ωστόσο, η επείγουσα διαταγή για την απαίτηση άδειας για την πώληση κάνναβης φαίνεται να είναι μια προσπάθεια για ένα μέτρο αναστολής για την παύση του αυξανόμενου αριθμού αναδυόμενων πωλήσεων και πάγκων, ειδικά σε τουριστικές περιοχές, έως ότου ολοκληρωθούν οι τελικοί νόμοι.

Εν τω μεταξύ, η Βασιλική Αστυνομία της Ταϊλάνδης δήλωσε ότι θα συναντηθεί με το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας αργότερα αυτή την εβδομάδα για να επιδιώξει σαφήνεια σχετικά με την εντολή πριν από κάθε είδους επιβολή. Η διαταγή φαίνεται να έχει πιάσει την αστυνομία εξίσου απρόθυμη, σημειώνει το TPN.

Το TPN θα παρέχει περαιτέρω ενημερώσεις σχετικά με αυτήν την αναπτυσσόμενη ιστορία μόλις γίνουν διαθέσιμες.

Μπορεί να είναι εικόνα κειμένου

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.