Οι μεγαλύτερες ιστορίες του Πουκέτ την περασμένη εβδομάδα: Βρέθηκε η πρώτη κρούσμα ευλογιάς πιθήκου της Ταϊλάνδης στο Πουκέτ, την Bangla Road και την Παλιά Πόλη του Πουκέτ ακόμα απασχολημένη, ο αρπαχτής χρυσού συνελήφθη και πολλά άλλα

Γεια σας, αναγνώστες και υποστηρικτές του Phuket Express!

Ακολουθεί η εβδομαδιαία μας εκπομπή στην οποία επισημαίνουμε τις κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην περιοχή μας στο Πουκέτ, από την περασμένη εβδομάδα. Ο αριθμός των ιστοριών διαφέρει από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Αυτά επιλέγονται και επιμελούνται από τη συντακτική μας ομάδα και έχουν σχεδιαστεί για να μπορούν οι αναγνώστες μας να ενημερώνονται γρήγορα για σημαντικές ιστορίες που μπορεί να έχουν χάσει. Δημοσιεύουμε πολλές ιστορίες καθημερινά και είναι εύκολο να χάσουμε τα ίχνη σημαντικών γεγονότων ή αλλαγών στην περιοχή μας. Κάνουμε εθνικές ανακεφαλαιώσεις σε ξεχωριστό άρθρο, Αυτές είναι μόνο οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες στην επαρχία του Πουκέτe.

Δεν έχουν ιδιαίτερη σειρά σπουδαιότητας, αλλά κατά προσέγγιση με σειρά δημοσίευσης. Αυτά είναι από τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022 έως την Κυριακή 24 Ιουλίου 2022.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες τοπικές ιστορίες!

  1. Ένας 27χρονος Νιγηριανός άνδρας στο Πουκέτ επιβεβαιώθηκε ως η πρώτη επίσημη μόλυνση από ευλογιά πιθήκων στην Ταϊλάνδη.

Ο άνδρας ασθενής είναι Νιγηριανός, 27. Άρχισε να έχει συμπτώματα μια εβδομάδα πριν με πυρετό, βήχα, πονόλαιμο, καταρροή, πρησμένους λεμφαδένες και κόκκινο εξάνθημα που ξεκινά από τα γεννητικά του όργανα μέχρι το πρόσωπο, το σώμα και τα χέρια.

Ένας Νιγηριανός άνδρας στο Πουκέτ, ο οποίος έχει επιβεβαιωθεί ως η πρώτη επίσημη μόλυνση της ευλογιάς των πιθήκων στην Ταϊλάνδη, εντοπίζεται από την αστυνομία της Ταϊλάνδης αφού οι αξιωματούχοι δεν μπόρεσαν να επικοινωνήσουν μαζί του και ο άνδρας εξαφανίστηκε. Τώρα ανακαλύφθηκε ότι ο άνδρας δεν είναι πρόσφατος τουρίστας, αλλά βρίσκεται σε παραμονή από πέρυσι.

Σύμφωνα με πολλά άλλα μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης και πηγές επιβολής του νόμου, ένας αλλοδαπός άνδρας που προσδιορίστηκε ως το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην Ταϊλάνδη, διέφυγε παράνομα στην Καμπότζη μέσω φυσικών καναλιών.

Ένας Νιγηριανός που επιβεβαιώθηκε ως η πρώτη επίσημη μόλυνση από ευλογιά πιθήκων στην Ταϊλάνδη συνελήφθη στην Καμπότζη.

Και τα 19 άτομα στενής επαφής υψηλού κινδύνου έχουν επιβεβαιωθεί αρνητικός από την ευλογιά των πιθήκων.

2. Η οδός Bangla στην Πατόνγκ εξακολουθεί να είναι πολυσύχναστη, παρά το γεγονός ότι το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην Ταϊλάνδη επιβεβαιώθηκε προηγουμένως ότι είχε επισκεφθεί την περιοχή στο Πουκέτ.

Η Κυριακάτικη Αγορά του Πουκέτ Walking Street, γνωστή και ως «Laad Yai», εξακολουθεί να είναι γεμάτη από Ταϊλανδούς και ξένους τουρίστες, παρά το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην Ταϊλάνδη που επιβεβαιώθηκε προηγουμένως ότι είχε επισκεφθεί την περιοχή στο Πουκέτ.

Δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο διαδίκτυο σε χρήστες μέσων ενημέρωσης του TPN δείχνουν ότι οι περισσότεροι αναγνώστες δεν ανησυχούν για την ευλογιά των πιθήκων ως ασθένεια, ωστόσο, πολλοί ανησυχούν ότι η κεντρική κυβέρνηση μπορεί να θέσει περιορισμούς ή μέτρα που θα μπορούσαν να βλάψουν τη βιομηχανία φιλοξενίας και τουρισμού.

3. Ένας φερόμενος κλέφτης, με καταγωγή από την επαρχία Phang-nga, συνελήφθη το Σάββατο 23 Ιουλίου, αφού καταζητήθηκε για την κλοπή ενός χρυσού κολιέ την περασμένη Τετάρτη.

Ο 40χρονος φερόμενος κλέφτης, που αποκαλύφθηκε στον Τύπο μόνο ως Kaew, φέρεται να έκλεψε ένα χρυσό περιδέραιο βάρους 1 μπατ από ένα 25χρονο θύμα μπροστά από την αγορά κοντά στο νοσοκομείο της Μπανγκόκ στο Πουκέτ, στην υποπεριφέρεια Talat Yai τον Ιούλιο.ε 20ο.

4. Οι κάτοικοι της περιοχής στο Ραουάι συμμετείχαν σε άσκηση εκκένωσης από τσουνάμι στις 20 Ιουλίουth.

Το τρυπάνι ήρθε μετά ο Κυβερνήτης του Πουκέτ διέταξε τους αρμόδιους αξιωματούχους να ενημερώνονται και να παρακολουθούν στενά τις καταστάσεις σεισμών στους ωκεανούς.

5. Περισσότεροι από 70,000 Ινδοί τουρίστες επισκέφτηκαν το Πουκέτ τους τελευταίους τρεις μήνες και στους περισσότερους αρέσουν οι θαλάσσιες δραστηριότητες και η παλιά πόλη του Πουκέτ, λένε αξιωματούχοι της Παλιάς Πόλης.

Περισσότεροι από 20,000 επιβάτες φτάνουν στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Πουκέτ την ημέρα τώρα από τότε που ακυρώθηκε το πέρασμα της Ταϊλάνδης και άρθηκαν οι περιορισμοί στα σύνορα τους τελευταίους μήνες.

Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα, όπως πάντα σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.