Ένας 40χρονος άνδρας στο Πουκέτ αναγνωρίστηκε ως άτομο που ανησυχεί για την ευλογιά των πιθήκων, αν και οι γιατροί αρχικά πιστεύουν ότι μπορεί να έχει ανεμοβλογιά.

Πουκέτ -

Ένας 40χρονος Ταϊλανδός πραγματοποίησε εξέταση αίματος αφού επισημάνθηκε ως άτομο που ανησυχεί για την ευλογιά των πιθήκων λόγω ύποπτων συμπτωμάτων. Οι γιατροί αρχικά πιστεύουν, ωστόσο, ότι μπορεί να είχε μολυνθεί από ανεμοβλογιά αντί από ευλογιά των πιθήκων.

Ο Διευθυντής του Νοσοκομείου Vachira Phuket, γιατρός Weerasak Lorthongkam είπε στο Phuket Express, «Ο 40χρονος ασθενής από την Ταϊλάνδη βρίσκεται τώρα στο νοσοκομείο Vachira Phuket στην πόλη του Πουκέτ. Ο άνδρας δεν έχει ιστορικό σχετικό με τον Νιγηριανό άνδρα. Στην πραγματικότητα, αυτός ο συγκεκριμένος άντρας είναι ως επί το πλείστον οικιακός, δεν εργάζεται στον τουριστικό κλάδο ή δεν πηγαίνει σε χώρους διασκέδασης ή εξυπηρέτησης υψηλού κινδύνου και απλώς μένει σπίτι με την οικογένειά του».

«Σε αυτό το στάδιο, οι γιατροί πίστεψαν ότι μπορεί να είχε μολυνθεί από ανεμοβλογιά αντί για ευλογιά των πιθήκων. Ωστόσο, το αίμα του ελέγχεται για να είναι θετικό. Τώρα βρίσκεται σε καραντίνα στο νοσοκομείο μας. Παρακαλώ μην πανικοβάλλεστε.” δήλωσε ο Weerasak.

Ο ασθενής δεν αναγνωρίστηκε για τη δική του ιδιωτική ζωή, αλλά περιγράφηκε ως 40χρονος υπήκοος Ταϊλάνδης και κάτοικος Πουκέτ, ο οποίος αναφέρθηκε σε νοσοκομείο με συμπτώματα που έμοιαζαν με ευλογιά. Ωστόσο, δεν έχει πρησμένους λεμφαδένες, δήλωσε ο γιατρός.

Τα αποτελέσματα των δοκιμών θα ήταν διαθέσιμα μέσα σε λίγες ημέρες, δήλωσε ο Weerasak, και ο ασθενής ήταν συνεργάσιμος ενώ βρισκόταν σε καραντίνα.

Το TPN σημειώνει ότι αυτό είναι πολύ πιο συνεργάσιμο από το πρώτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων στην Ταϊλάνδη ο οποίος ήταν ένας Νιγηριανός που διέφυγε παράνομα στην Καμπότζη και συνελήφθη αμέσως. Παραμένει στην Καμπότζη λήψη ιατρικής περίθαλψης από την ώρα του Τύπου.

.-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του Phuket Express το 2022!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.