Οι νότιοι ισλαμικοί ηγέτες θα προωθήσουν περαιτέρω συντονισμένη δράση κατά της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης αφού ήταν δυσαρεστημένοι με την αποποινικοποίηση της κάνναβης

Νότια Ταϊλάνδη -

Οι νότιοι ισλαμικοί ηγέτες σχεδιάζουν να πιέσουν για περισσότερη δράση κατά της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης για να απαιτήσει η μαριχουάνα να επιστραφεί στη λίστα ναρκωτικών, καθώς είπαν ότι δεν έλαβαν καμία απάντηση από κυβερνητικούς αξιωματούχους της Ταϊλάνδης μετά την υποβολή των αιτημάτων τους την περασμένη εβδομάδα.

Ο Sakriya Binsaela, πρόεδρος της Ισλαμικής Επιτροπής της Songkhla, δήλωσε εξ ονόματος της νότιας ισλαμικής κοινότητας ότι οι υποστηρικτές θα πραγματοποιούν δραστηριότητες για να πιέσουν την κυβέρνηση κάθε Παρασκευή και στα 300 τζαμιά σε πέντε νότιες επαρχίες, συγκεκριμένα Songkhla, Yala, Pattani, Narathiwat και Σατούν.

Η ημερομηνία έναρξης θα ανακοινωθεί αργότερα, είπε ο Saktiya στο Thai PBS.

Αυτό ακολούθησε οι ενέργειες της περασμένης εβδομάδας των ισλαμικών ομάδων στο Satun, τη Songkhla και άλλες νότιες επαρχίες που είχαν υπέβαλε αναφορά καλώντας την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την αποποινικοποίηση της κάνναβης και της κάνναβης. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση.

Τη Δευτέρα, 25 Ιουλίου, η Βασιλική Εταιρεία της Ταϊλάνδης εξέδωσε επίσης μια δήλωση, που αντιτίθεται στη φιλελεύθερη χρήση μαριχουάνας και προτρέπει το κράτος να εφαρμόσει μέτρα ελέγχου για ιατρική χρήση σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Η δήλωση ζητά επίσης από την κυβέρνηση να διεξάγει αυστηρή παρακολούθηση και παρακολούθηση της δημόσιας χρήσης και των παρενεργειών της κάνναβης και των προϊόντων με έγχυση κάνναβης για να αποτρέψει τις μακροπρόθεσμες συνέπειες που προκαλεί η μαριχουάνα στην υγεία, την κοινωνία και το έθνος στο μέλλον.

Χθες το βράδυ, 25 Ιουλίου 2022, η επιτροπή που εκπόνησε τους οριστικούς νόμους για την κάνναβη, ωστόσο ουσιαστικά απέρριψε, αν και ευγενικά, τις ανησυχίες και τα αιτήματα των γιατρών και των ισλαμικών ομάδων.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής. Το υπόβαθρό του είναι στο HR και στις Επιχειρήσεις και γράφει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και μια δεκαετία. Ζει στην Πατάγια για περίπου εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι πολύ γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε email [προστασία μέσω email] Σχετικά με εμάς: https://thephuketexpress.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thephuketexpress.com/contact-us/