Η επιτροπή εξέτασης του νόμου για τη μαριχουάνα της Ταϊλάνδης απορρίπτει τις αναφορές για αναστολή της αποποινικοποίησης, αντιμετωπίζει τις ανησυχίες

ΦΩΤΟ: Thaipost

Μπανγκόκ -

Η Επιτροπή Εξέτασης του Νόμου για τη Μαριχουάνα ευχαρίστησε το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Ramathibodi και διάφορες ομάδες όπως ισλαμικές οργανώσεις στη Νότια Ταϊλάνδη, αφού εξέφρασαν ανησυχίες για την περίοδο αποποινικοποίησης της μαριχουάνας χωρίς νόμο και ζήτησε από την κυβέρνηση να αναλάβει δράση.

Αυτό ακολούθησε τη δήλωση της Ιατροδικαστικής Ένωσης της Ταϊλάνδης την Κυριακή 24 Ιουλίου, η οποία απαριθμούσε τα ονόματα των 851 εκπρόσωποι από μόνιμους γιατρούς, καθηγητές ιατρικής και απόφοιτους ιατρικής της Ιατρικής Σχολής στο Νοσοκομείο Ramathibodi να παροτρύνουν την κυβέρνηση να κλείσει αμέσως το καθεστώς ελεύθερου νόμου.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Supachai Jaisamut απάντησε σήμερα, 25 Ιουλίου, ότι το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας πάντα έδινε προτεραιότητα στη δημόσια ασφάλεια και εξέδωσε ανακοίνωση για την προστασία της δημόσιας υγείας, ειδικά για τους εφήβους κάτω των 20 ετών.

Η επιτροπή διερευνά επί του παρόντος πώς οι νέες γενιές χρησιμοποιούν κάνναβη και κάνναβη στα ιατρικά συστήματα. Μέχρι στιγμής δεν φάνηκε να έχει σημαντικές επιπτώσεις, πράγμα που σημαίνει ότι οι προηγούμενες ανακοινώσεις ήταν νόμιμες.

Ο Supachai ευχαρίστησε επίσης την ιατρική ομάδα και τους διαβεβαίωσε ότι η πρόθεσή τους είναι η ίδια – να επισπεύσουν τη θέσπιση νόμων το συντομότερο δυνατό για να κλείσει η περίοδος χωρίς νόμους.

«Αυτή η τρέχουσα κατάσταση δεν προκαλεί τόσα προβλήματα στην κοινωνία και τη νεολαία που να είναι πέρα ​​από τον έλεγχο της κυβέρνησης. Ωστόσο, η Επιτροπή θα επισπεύσει και θα προχωρήσει στην εξέταση του σχεδίου νόμου για τη μαριχουάνα το συντομότερο δυνατό. Πίστευα ότι η εξέταση θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος αυτού του μήνα. Στη συνέχεια, το σχέδιο θα υποβληθεί στο συμβούλιο για έγκριση», πρόσθεσε ο πρόεδρος.

Η TPN σημειώνει ότι αυτό φαίνεται να κλείνει οποιαδήποτε άμεσα αιτήματα για τερματισμό, αναστολή ή αντιστροφή της αποποινικοποίησης της μαριχουάνας στην Ταϊλάνδη προς το παρόν.

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The Pattaya News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2022!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.